Annonce

Annonce

Annonce

10 år i Norlys: Udviklingshastigheden er noget af det, som jeg er allermest stolt af

10 år i Norlys: Udviklingshastigheden er noget af det, som jeg er allermest stolt af
10 år i Norlys: Udviklingshastigheden er noget af det, som jeg er allermest stolt af

Pressemeddelelse

30.8.2023 | Norlys

Anne Mette Aaby Aaes, finansdirektør i Danmarks største energi- og telekoncern Norlys, kan fejre 10-års jubilæum fredag 1. september.

Hun havde ikke engang været i energibranchen i ét år, før Anne Mette Aaby Aaes oplevede sin første af adskillelige fusioner.

1. september 2013 begyndte hun som ny koncernregnskabschef i EnergiMidt. I dag, ti år efter, er EnergiMidt blevet til Norlys – Danmarks største energi- og telekoncern – og hun selv er blevet en del af koncernledelsen som finansdirektør.

– Vi har rykket os rigtig meget på kort tid. Fra et regionalt forsyningsselskab til en stor koncern, der er med til at sætte en national dagsorden. Den udviklingshastighed, vi har haft i Norlys, er noget af det, som jeg er allermest stolt af – det har nærmest været en transformation, fortæller hun.

Bæredygtighed kommer mere og mere i centrum

Automat-piloten er på ingen måde slået til for Anne Mette Aaby Aaes, selvom hun nu kan fejre ti år i koncernen.

For nyligt annoncerede Norlys, at man agter at købe Telia, og samtidig spiller bæredygtighed og den grønne omstilling en større og større rolle – også for en finansdirektør.

Blandt andet betyder et nyt EU-direktiv, at store virksomheder som Norlys fra 2025 skal rapportere og offentliggøre, hvordan de arbejder med miljø, sociale forhold og ledelse – også forkortet ESG (Environment, Social og Government). Et arbejde, som Anne Mette Aaby Aaes sidder i spidsen for i Norlys.

– Rapportering på bæredygtighed bliver lige så vigtigt som aflæggelse af de finansielle regnskaber. Det stiller helt nye krav til os, der arbejder med økonomi at arbejde med data for bæredygtighed – vi skal holde hovedet helt koldt, når vi omregner fra metangas til CO2. Vi får faktisk alle sammen en efteruddannelse i klima og bæredygtighed, siger hun.

Fællesskabet kan løfte vigtige dagsordener

For Anne Mette Aaby Aaes, der også har flere års erfaring fra revisionsbranchen, har fællesskabsværdierne i et andelsejet selskab som Norlys været en afgørende motivation. Det er en del af DNA’et at tage ansvar for fællesskabet og løfte i flok.

Derfor mener hun også, at selskaber som Norlys er stærkt rustet i forhold til at bidrage til den grønne dagsorden. Som eksempel nævner hun, at andelsselskaberne allerede for 15 år siden begyndte at udrulle fibernet. Det var et forretningsområde, der i mange år havde røde tal på bundlinjen, men som i dag er en sund forretning og betyder, at Danmark er langt fremme med digitaliseringen.

– Det skyldes, at vi havde nogle andelsselskaber, der for 15 år siden var modige og investerede i det, siger Anne Mette Aaby Aaes og forklarer, at fællesskabet også gennemsyrer arbejdet med ESG.

– Alle forretningsområder i koncernen er involveret i og bidrager til det her arbejde. Det, at vi arbejder meget mere strategisk med bæredygtighed, oplever jeg, øger sammenhængskraften og stoltheden over vores indsatser. For mig øger det i hvert fald motivationen til at lægge min energi og arbejdskraft i en virksomhed, hvor det står højt på agendaen, siger hun.

CV

  • Har en HD i regnskab og økonomistyring fra Aarhus Universitet, en cand.merc.aud fra Syddansk Universitet og er desuden statsautoriseret revisor. Er i gang med en bestyrelsesuddannelse på CBS.
  • 2019-nu: SVP og finansdirektør i Norlys og desuden en del af koncernledelsen
  • 2016-2019: Økonomichef i Eniig
  • 2013–2016: Koncernregnskabschef det første år og derefter økonomichef i EnergiMidt
  • 1998–2013: Revisor i PwC.
  • Bestyrelsesmedlem i DSHwood og OpenNet
  • Er født i Aarhus og opvokset i Stavtrup ved Viby, og bor i dag med sin mand og to børn i Brabrand.

Annonce

Annonce

Annonce

})