Annonce

Annonce

Annonce

288 anholdt af Europol i aktion mod det mørke net

FILE PHOTO: General view of the Europol building in The Hague
FILE PHOTO: General view of the Europol building in The Hague (Eva Plevier/Reuters)

Politisamarbejdet i EU, Europol, har sammen med flere lande uden for Europa anholdt 288 personer i en stor aktion rettet mod det mørke net.

Samtidig er store mængder narkotika, skydevåben og over 50 millioner euro, svarende til omkring 273 millioner kroner, beslaglagt. Det oplyser Europol i en pressemeddelelse tirsdag.

– I en operation koordineret af Europol og med ni involverede lande har politiet beslaglagt den ulovlige markedsplads Monopoly Market, hedder det.

Der er beslaglagt omkring 850 kilo narkotika – deriblandt 258 kilo amfetamin, 10 kilo lsd og 43 kilo kokain.

Der er beslaglagt 117 skydevåben.

Politi i Østrig, Frankrig, Tyskland, Holland, Polen, Brasilien, Storbritannien, USA og Schweiz deltog i den koordinerede aktion, som har kodenavnet Spector.

153 mistænkte er blevet pågrebet i USA, mens 55 er blevet pågrebet i Storbritannien og 52 i Holland.

Efterforskningen har været i gang i en længere periode og har hovedsageligt været baseret på informationer fra tysk politi, som i december 2021 hemmeligt sikrede sig adgang til den illegale markedsplads Monopoly Market og overvågede aktiviteterne der.

Efterforskningen er fortsat i gang, og tusindvis af personer, som har handlet på Monopoly Market, kan i tiden fremover komme til at blive retsforfulgt, oplyser Europol.

En del af de mistænkte, der er anholdt, har været i politiets søgelys længe og betegnes ifølge Europol som “betydningsfulde mål” af efterforskerne.

– Europol har indsamlet efterretningspakker baseret på omfattende bevismateriale fra tysk politi.

– Disse efterretninger er blevet udviklet gennem krydssammensætninger og analyser baseret på grundlag af nationale efterforskninger, udtaler Europol.

Tysk politi gennemførte i 2021 en vellykket aktion mod Monopoly Markets kriminelle infrastruktur.

/ritzau/AFP

Annonce

Annonce

Annonce

})