Annonce

Annonce

ALDI afhænder 16 butikker og afslutter salgsproces

ALDI afhænder 16 butikker og afslutter salgsproces
ALDI afhænder 16 butikker og afslutter salgsproces

Pressemeddelelse

9.2.2023 10:21:24 CET | ALDI Danmark

ALDI har indgået aftaler med Salling Group, Lidl og Coop, der overtager 16 butikker og 134 medarbejdere. Solgte butikker holder åben frem til overdragelsen, mens ALDI lukker øvrige butikker som tidligere meddelt.

I december indledte ALDI forhandlinger om salg af en række butikker i forlængelse af beslutningen om at forlade det danske marked og sælge 114 butikker og 3 logistikcentre til REMA 1000. Forhandlingerne er nu afsluttet og medfører, at ALDI sælger yderligere 16 butikker – 11 butikker til Salling Group, 4 butikker til Lidl og 1 butik til Coop. I den forbindelse vil 134 medarbejdere overgå til de nye ejere.

Aftalen med Salling Group skal ligesom aftalen med REMA 1000 godkendes af konkurrencemyndighederne.

5 af de omfattede ALDI-butikker er allerede lukket efter den oprindelige plan for derefter at blive overdraget til Salling Group.

ALDI forfølger alternative muligheder uden for dagligvarebranchen for afhændelse af 4 butikker, som indgik i forhandlingerne. Disse butikker ventes lukket inden for de kommende fire uger, og 56 medarbejdere skal finde sig et nyt job uden for ALDI.

Med afslutningen af salgsprocessen har ALDI indgået aftaler om afhændelse af i alt 130 butikker og sikret job til godt 1.750 af ALDI Danmarks ca. 2.800 medarbejdere.

“Jeg er stolt over vores medarbejdere, der yder en helt fantastisk indsats. De holder fortsat fokus på at give kunderne en god oplevelse, selvom vi allerede har lukket en række butikker og fortsat befinder os i en ganske usædvanlig situation med udsigten til, at ALDI forlader det danske marked. Vi glæder os i den forbindelse over, at vi med afslutningen af salgsprocessen har sikret fortsat beskæftigelse for godt 1.750 dygtige kolleger,” siger Finn Tang, administrerende direktør i ALDI Danmark.


Vedlagt er oversigt over de 16 solgte butikker og de 4 butikker, der ventes lukket inden for de kommende fire uger.

Annonce

Annonce

Annonce