Annonce

Annonce

Amerikansk Novo-konkurrent sænker insulinprisen kraftigt

FILES-FRANCE-US-HEALTH-PHARMACEUTICAL-DRUGS
FILES-FRANCE-US-HEALTH-PHARMACEUTICAL-DRUGS (Frederick Florin/Ritzau Scanpix)

Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly, der er en af danske Novo Nordisks største konkurrenter, vil i løbet af 2023 skære prisen på insulin med 70 procent.

Det oplyser selskabet onsdag i en pressemeddelelse ifølge finansnyhedsbureauet MarketWire.

Der er tale om en reduktion af de såkaldte listepriser.

Det er de priser, der betales af de mest udsatte patienter, der står uden sygeforsikring og ikke har mulighed for at deltage i andre rabatprogrammer for medicinen.

– Mens det nuværende sundhedssystem giver adgang til insulin for de fleste mennesker med diabetes, giver det stadig ikke insulin til en overkommelig pris for alle, og det skal ændres, siger David A. Ricks, topchef i Eli Lilly.

Prisnedsættelserne træder i kraft på forskellige tidspunkter i 2023.

Listeprisen på Lillys mest benyttede insulin, Humalog, sænkes med 70 procent med virkning fra fjerde kvartal i år. Det skriver MarketWire.

Eli Lillys udmelding bliver hyldet af USA’s præsident, Joe Biden. Han opfordrer desuden andre medicinalvirksomheder til også at sænke prisen.

– Eli Lilly har i dag fulgt mine opfordringer. Andre bør følge trop.

Personer, der har diabetes, er afhængige af insulin for at kunne regulere deres blodsukker. Millioner af amerikanere har diabetes, og mange af dem har været presset af høje insulinpriser.

Eli Lillys tiltag betyder blandt andet, at prisen på en flaske af selskabets billigste insulin fra 1. maj bliver 25 dollar – cirka 175 kroner.

/ritzau/

Annonce

Annonce

Annonce