Andre nyheder

tir, 16 apr 2024

40 containere skal stabilisere historisk murværk i Børsen

Tirsdag morgen blev der meldt om brand i den historiske bygning i København, der var under renovering. Det var forventet, at renoveringen skulle stå færdig i efteråret 2024 i forbindelse med fejringen af Børsens 400-års jubilæum.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Tirsdag morgen blev der meldt om brand i den historiske bygning i København, der var under renovering. Det var forventet, at renoveringen skulle stå færdig i efteråret 2024 i forbindelse med fejringen af Børsens 400-års jubilæum.

Op mod 40 containere, der hver måler 12 meter i længden, skal sættes op omkring ydermurene til den udbrændte del af Børsen.

Det siger pressetalsperson i Hovedstadens Beredskab Frank Trier Mikkelsen til Ritzau.

- De bliver stillet op for at stabilisere murene. Det er både af hensyn til nedstyrtningsfaren og fordi, vi gerne vil redde det historiske murværk, siger han.

Det er kun ydermurene, der står tilbage i den ene del af Børsen, der brød i brand tirsdag morgen.

Børssalen, der er en af de centrale dele af børsbygningen i Indre By i København, er helt udbrændt.

Inde i salen står en fritstående skorsten, som Hovedstadens Beredskab ved hjælp af en kran også vil få fjernet i den nærmeste fremtid.

Det er endnu uvist, hvornår containerne når frem til Børsen og bliver stillet op. Men de første bliver formentlig sat op tirsdag aften.

- De folk, der kommer for at stille dem op, kan ikke være, hvor der er røg, så det handler også om brandslukningen og udviklingen i vejret, siger Frank Trier Mikkelsen.

Containerne vil formentlig være rundt om bygningen i lang tid, indtil der findes en anden anordning, der kan bevare det ydre bygningsværk.

I den del af Børsen, der ikke er udbrændt, har beredskabet fortsat brandfolk inde på alle etager, siger han.

Brandfolkene er i gang med efterslukning, hvor de slukker gløder og sørger for, at branden ikke spredes hertil.

Der er ikke brandfolk til stede i den del, der er udbrændt på grund af sammenstyrtningsfaren, der hænger over bygningen.

Siden branden brød ud tirsdag morgen, har vindretningen ændret retning.

Derfor kan der være borgere, beboere og folk, der færdes i nærheden af Børsen, der sen eftermiddag oplever røg.

- Anvisningen er at lukke døre og vinduer og slukke for ventilationen, siger Frank Trier Mikkelsen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere