Andre nyheder

man, 17 jun 2024

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav

46 containere blev kort før jul tabt af et Mærsk-skib i forbindelse med et uvejr. Her er det et område mellem Tranum og Slette Strand, hvor flere containere strandede. (Arkivfoto).
Unknown/Ritzau Scanpix 46 containere blev kort før jul tabt af et Mærsk-skib i forbindelse med et uvejr. Her er det et område mellem Tranum og Slette Strand, hvor flere containere strandede. (Arkivfoto).

FN's maritime organisation (IMO) skal skærpe kravene til konstruktionen af de containere, der fragtes langvejs med fragtskibe, og containerne skal sættes bedre fast på skibene.

Det mener erhvervsminister Morten Bødskov (S), som sammen med ministerkolleger fra Tyskland og Holland har sendt et brev afsted til IMO, oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

- Vores havbunde skal ikke være containerkirkegårde, udtaler Bødskov i pressemeddelelsen.

Han nævner, at tabte containere både forurener og udgør en risiko for sejlende.

- Derfor har jeg i fællesskab med mine tyske og nederlandske kollegaer sendt et brev med anbefalinger til IMO’s generalsekretær, så vi kan komme problemet til livs, siger Morten Bødskov.

Der er ingen lette løsninger, mener ministeren, men der bør ske ændringer.

Foruden de praktiske krav til containere og skibe bør besætningerne på bådene trænes i at forudsige risikable bølgeforhold, der kan afstedkomme tabte containere, mener Morten Bødskov.

Meldingen kommer, efter at et Mærsk-skib kort før jul sidste år tabte 46 containere i Nordsøen ud for Hanstholm i Nordjylland. Det skete i forbindelse med uvejr. Det har krævet et større oprydningsarbejde.

Den episode nævnes specifikt i pressemeddelelsen.

I dagene efter skyllede køleskabe, kompressorer og medicinsk udstyr i land, men miljøminister Magnus Heunicke (S) forsikrede dog dengang om, at der ikke var tale om miljøskadelige produkter.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere