Andre nyheder

tir, 19 mar 2024

af Mikkel Preisler

Brændt fisk og alt for meget smør skal hive dansk kokkeguld hjem

Det danske hold ledes af kokken Sebastian Holberg Svendsgaard, der tidligere har været ansat som kok på de anerkendte restauranter Babette og Geranium.
Gorm Kallestad/Ritzau Scanpix Det danske hold ledes af kokken Sebastian Holberg Svendsgaard, der tidligere har været ansat som kok på de anerkendte restauranter Babette og Geranium.

Efter fem timer og 30 minutter er det danske hold færdige i køkkenet ved dette års Bocuse d'Or. Og det kunne ikke være gået bedre.

Sådan lyder det fra kok Sebastian Holberg Svendsgaard, der leder holdet.

- Det hele spillede faktisk. Der var en god følelse i dag. Vores kød har aldrig set pænere ud, end det gjorde i dag, og fisken smagte fantastisk, siger han.

Dommerne fik præsenteret et fad inspireret af nordisk mytologi og guden Frej, som fik ting til at spire og gro.

Det danske hold lavede blandt andet en fisk med et sort bølgeskær på toppen, der blev brændt og stegt. Inde i fisken var der vesterhavsost og en masse urter.

Ud over fisken præsenterede holdet blandt andet også kød og meget andet garniture samt en stegt torskesauce, der var "smagt til med alt for meget smør".

Den danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard har tidligere været kok på de anerkendte restauranter i Danmark Geranium og Babette.

Rygterne er allerede begyndt at løbe i norske Trondheim, hvor konkurrencen afholdes. Sebastian Holberg Svendsgaard har en fin fornemmelse af, at Danmark efter dagens præstation ligger i toppen.

- Men der er også andre lande, der er vanvittigt dygtige, så det bliver spændende at se i morgen, hvor vi placerer os, siger han.

Særligt Norge og Sverige ser han som sine store konkurrenter ved dette års uofficielle EM i kokkekunst.

Onsdag har alle landene i den europæiske del af Bocuse d'Or præsenteret deres retter, og så vil der blive kåret en vinder.

Bocuse d'Or er både navnet på den europæiske og internationale kokkekonkurrence. I lige år afholdes det europæiske Bocuse d'Or, hvor de ti bedste kvalificerer sig til den internationale konkurrence. Den afholdes i ulige år.

I januar sidste år tog den danske kok Brian Mark Hansen guld med hjem til Danmark ved den senest afholdte Bocuse d'Or, som det år var det uofficielle VM i kokkekunst.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Konkursbegæring indgivet : Troels Jørgensen A/S håber at kunne redde selskabet igennem rekonkstruktion Det er en af Lollands største entreprenørselskaber som nu kæmper for overleve... Læs mere
Trods geopolitisk uro : Ledigheden er uændret Den geopolitiske usikkerhed i verden har ikke smittet af på ledighedsprocenten ... Læs mere
McLaren F1-designeren kritiserer moderne bilers aggressive look Peter Stevens: "Bilernes design er blevet for aggressivt" Læs mere
Tivoli ansætter ny kommerciel direktør Pia Kirkeskov Andersen ansat som ny kommerciel direktør i Tivoli Læs mere