Andre nyheder

man, 24 jun 2024

Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb

Carlsbergs aktie fortsætter med at falde mandag, efter at det fredag kom frem, at selskabet har fået afvist flere bud på britiske Britvic. (Arkivfoto).
Vincent Kessler/Reuters Carlsbergs aktie fortsætter med at falde mandag, efter at det fredag kom frem, at selskabet har fået afvist flere bud på britiske Britvic. (Arkivfoto).

Carlsberg kan ende med at producere Pepsi i Storbritannien, hvis den danske bryggerikoncern ender med at overtage den britiske læskedrikproducent Britvic.

PepsiCo, der i dag har en licensaftale med det britiske selskab, har nemlig givet afkald på en klausul om at kunne forlade aftalen, hvis nye ejere kommer til.

Det skriver den danske bryggerigigant i en meddelelse.

- Carlsberg bekræfter at have nået en aftale med PepsiCo, hvorved PepsiCo har indvilget i at give afkald på en klausul, som selskabet har i en aftapningsaftale med Britvic.

- Dette træder i kraft, hvis en overtagelse af Britvic af Carlsberg, der har fået opbakning fra Britvics bestyrelse, gennemføres, lyder det i meddelelsen.

Fredag kom det frem, at Carlsberg har fået afvist et milliardbud på Britvic. Ifølge Børsen er der blevet budt omkring 27 milliarder kroner.

I samme ombæring gjorde det danske selskab det klart, at man nu vil overveje næste skridt i sagen.

Den melding bliver gentaget mandag.

Hvis et nyt bud skal falde, skal det afgives inden 19. juli, skrev Carlsberg fredag. Men der er ingen sikkerhed for, at det kommer til at ske.

- Carlsbergs tilgang til at vurdere opkøbsmuligheder er disciplineret, og vi vil kun gå videre med en handel, der er strategisk og økonomisk attraktiv for Carlsberg og dets aktionærer, lød det.

- Ethvert bud, hvis der afgives et, forventes udelukkende at være i kontanter og forventes at være fuldt gældsfinansieret.

Efter at nyheden var kommet frem, styrtdykkede Carlsberg-aktien på børsen og endte fredag med et fald på hele 9,3 procent.

Mandag fortsætter aktien med at have pil ned. Omkring klokken 10.30 falder den omkring en procent.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere