Andre nyheder

ons, 20 mar 2024

Danmark vinder guld ved europæisk kokkemesterskab

Det danske hold ved årets europæiske del af Bocuse d'Or vinder guld. Den tidligere Geranium-kok Sebastian Holberg Svensgaard stod i spidsen for holdet.
Gorm Kallestad/Ritzau Scanpix Det danske hold ved årets europæiske del af Bocuse d'Or vinder guld. Den tidligere Geranium-kok Sebastian Holberg Svensgaard stod i spidsen for holdet.

Det danske kokkehold ledet af tidligere Geranium-kok Sebastian Holberg Svendsgaard vinder guld ved det uofficielle kokke-EM, Bocuse d’Or.

Det viser billeder fra Bocuse d'Ors liveudsendelse onsdag.

Sammen med guldmedaljen kvalificerer det danske hold sig også til næste års uofficielle VM i kokkekunst af samme navn i Lyon. Den europæiske konkurrence blev i år afholdt i Trondheim tirsdag og onsdag.

Den tidligere Geranium- og Babette-kok Sebastian Holberg Svensgaard havde Philip Nielsen fra restaurant TreeTop i Vejle ved sin side gennem konkurrencen, hvor de tirsdag fremviste deres retter efter fem timer og 30 minutter i køkkenet.

Herefter præsenterede det danske hold dommerne for et fad inspireret af nordisk mytologi og guden Frej, som fik ting til at spire og gro.

Kokkene tilberedte blandt andet fisk med sort bølgeskær på toppen, der blev brændt og stegt. Inde i fisken var der vesterhavsost og urter.

Ud over fisken præsenterede holdet blandt andet også kød og meget andet garniture samt en stegt torskesauce.

Efter serveringerne tirsdag fortalte Sebastian Holberg Svensgaard, at alt var gået efter planen - og med god grund.

Han nævnte desuden Sverige og Norge, som sine store konkurrenter. Holdene vandt henholdsvis sølv og bronze.

Bocuse d'Or er både navnet på den europæiske og internationale kokkekonkurrence. I lige år afholdes det europæiske Bocuse d'Or, hvor de ti bedste kvalificerer sig til den internationale konkurrence. Den afholdes i ulige år.

Det danske hold gentager med guldet Søllerød Kro-kokken Brian Mark Hansens succes fra 2022, hvor hans hold også vandt den europæiske Bocuse d'Or. Det danske hold vandt desuden verdensmesterskaberne året efter.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere