Andre nyheder

ons, 22 maj 2024

Dansk Erhvervs forsikringer dækker regningen for Børsen-brand

Børsen-bygningen i København er her fotograferet 21. april - fem dage efter at den 400 år gamle bygning brød i brand. Brandårsagen er fortsat ikke kendt. (Arkivfoto).
Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix Børsen-bygningen i København er her fotograferet 21. april - fem dage efter at den 400 år gamle bygning brød i brand. Brandårsagen er fortsat ikke kendt. (Arkivfoto).

Dansk Erhverv står ikke til at tabe penge efter branden på Børsen-bygning 16. april.

Erhvervsorganisationens forsikringer dækker hele regningen, skriver Finans.

- Overordnet forventer vi ikke, at branden vil have konsekvenser for vores økonomi, siger underdirektør Lars Daugaard Jepsen, ansvarlig for økonomien og for bygninger i Dansk Erhverv, til mediet.

- Det skyldes først og fremmest, at vi, som vi og vores forsikringsselskaber har formuleret, har en fornuftig forsikringsdækning.

Det betyder også, at Dansk Erhverv ikke forventer at skulle hæve kontingentet for dets medlemmer, lyder det.

Dansk Erhverv har forsikringsdækninger hos tre forsikringsselskaber.

If Forsikring dækker selve Børsen-bygningen, hvor Protector Forsikring dækker for løsøre og driftstab, og hos Codan har Dansk Erhverv entrepriseforsikring - der dog undtager brand for så vidt angår bygningen.

Ifølge Finans viser dansk Erhvervs regnskab fra udgangen af 2023, at den 400 år gamle Børsen-bygning var opført til en værdi af godt 400 millioner kroner.

Den værdi kan fastholdes i regnskabet, da IF Forsikring dækker hele værdien af bygningen, lyder det fra Lars Daugaard Jepsen.

Protector Forsikring skal ud over driftstab også dække de skader, der skete på kunstværker, møbler og andet inventar under branden.

Dansk Erhverv havde ved udgangen af 2023 en egenkapital på godt 500 millioner kroner, skriver Finans.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere