Andre nyheder

tir, 19 mar 2024

Dansk kok har mistet sin kuffert kort før jagten på EM-guld

Et fad af nordisk mytologi danner rammen om Sebastian Holberg Svendsgaards forsøg på at forsvare dansk kokkeguld. Han har tidligere været ansat som kok på de anerkendte restauranter Babette og Geranium. (Arkivfoto).
Jerome Poulalier/Free Et fad af nordisk mytologi danner rammen om Sebastian Holberg Svendsgaards forsøg på at forsvare dansk kokkeguld. Han har tidligere været ansat som kok på de anerkendte restauranter Babette og Geranium. (Arkivfoto).

I syv måneder har den danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard sammen med sit hold forberedt sig ned til den mindste detalje til den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Or.

Men ikke alt kan man forberede sig på. Da holdet mandag ankom til norske Trondheim, hvor konkurrencen afholdes, var det uden Sebastian Holberg Svendsgaards kuffert.

Men manglende kokkesko og uniform kan ikke slå den unge kok ud af kurs. Det tager han stille og roligt, og håbet om at trække dansk guld hjem lever i bedste velgående.

- Det er der jo ikke noget at gøre ved. Jeg håber og tror på, at vi kommer op og blander os i top-3, siger han.

Bocuse d'Or er både navnet på den europæiske og internationale kokkekonkurrence. I lige år afholdes det europæiske Bocuse d'Or, hvor de ti bedste kvalificerer sig til den internationale konkurrence. Den afholdes i ulige år.

I januar sidste år tog den danske kok Brian Mark Hansen guld med hjem til Danmark ved den senest afholdte Bocuse d'Or, der det år var det uofficielle VM i kokkekunst.

- Selvfølgelig er der et hårdt pres på de danske skuldre. Men jeg vælger at tro på, at vi kan præstere og levere et lige så højt niveau, som der har været tidligere år, hvis ikke endda mindst lige så godt, siger Sebastian Holberg Svendsgaard.

Sebastian Holberg Svendsgaard har tidligere været ansat som kok på de anerkendte restauranter Babette og Geranium.

Den tidligere Geranium-kok vil endnu ikke løfte hele sløret for, hvilken kokkekunst og mad der forhåbentlig kan levere den danske sejr hjem.

- Det er stadig lidt hemmeligt, siger han, men påpeger, at det danske udtryk kommer til at gøre sig gældende.

Et af temaerne, som Sebastian Holberg Svendsgaard og hans hold har for øje, er nordisk mytologi med guden Frej. Frej kunne få ting til at gro og spire.

- Det er tro mod det danske islæt og med et tvist af det nymoderne, siger han.

Danmark har vundet den internationale konkurrence tre gange. Senest i januar 2023 med kok Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro.

Derudover vandt Rasmus Kofoed, der er medejer af restauranten Geranium, i 2011. I 2019 vandt Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.

Bocuse d'Or i Trondheim løber af stablen 19. til 20. marts, hvor der på sidstnævnte dag vil blive annonceret en vinder af den europæiske del af konkurrencen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere