Andre nyheder

tir, 19 mar 2024

Dansk musiker åbner Orange Scene med rap og hiphop

Den danske rapper Lamin skal åbne Roskilde Festivals hovedscene, Orange Scene. Koncerten bliver hans eneste soloshow hele denne sommer. (Arkivfoto).
Helle Arensbak/Ritzau Scanpix Den danske rapper Lamin skal åbne Roskilde Festivals hovedscene, Orange Scene. Koncerten bliver hans eneste soloshow hele denne sommer. (Arkivfoto).

Musikere som The Minds of 99, Saveus, Outkast og Volbeat er blot få af mange, der har åbnet Orange Scene på Roskilde Festival.

I år bliver det et dansk rapnavn, der sætter festen i gang under hovedscenens orange dug. Den danske rapper Lamin åbner Orange Scene i år med sit eneste soloshow denne sommer.

Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Anders Wahrén, der er festivalens programchef, kalder Lamin for dansk hiphops nye superstjerne.

- Han er samtidig en hårdtarbejdende kunstner, der selv har banet vejen og etableret sig som en af tidens store og vigtige stemmer. Lamin er en stor inspiration for mange, og han har om nogen fortjent den anerkendelse, der følger med at åbne Orange Scene, siger han i meddelelsen.

Selv glæder Lamin sig til at komme tilbage til festivalen, hvor han i 2022 debuterede på festivalens daværende Countdown-scene.

- Stemningen og energien var elektrisk, og det regner jeg 100 procent med at opleve igen, når jeg åbner Orange Scene i år. Det bliver min største og vildeste koncert nogensinde, og jeg glæder mig vanvittigt meget, lyder det fra musikeren i meddelelsen.

Udover Lamin som åbning af Orange Scene, præsenterer Roskilde Festival også 42 First Days-artister, som skal spille på flere af festivalens scener i de første dage, inden pladsen åbner.

Her kan festivalgæsterne blandt andet glæde sig til at opleve den danske musiker Uro og Angående Mig, som blander punkens konfrontatoriske vrede og hiphop-inspirerende beats i moderne protestsange.

Lamin slutter sig til et program, som også byder på store internationale hovednavne som Doja Cat, SZA, Foo Fighters og PJ Harvey.

Roskilde Festival 2024 finder sted gennem otte dage fra 29. juni til 6. juli.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere