Andre nyheder

tor, 06 jun 2024

De sidste minkskind er solgt på aktion for over en milliard

Den sidste auktion hos Copenhagen Fur endte med en samlet omsætning, der rundede en milliard kroner. (Arkivfoto).
Soren Bidstrup/Ritzau Scanpix Den sidste auktion hos Copenhagen Fur endte med en samlet omsætning, der rundede en milliard kroner. (Arkivfoto).

Det sidste hammerslag er banket i bordet, og de sidste minkskind er blevet solgt.

Sidste handelsdag for pelsauktionshuset Kopenhagen Fur fandt sted torsdag, og omsætningen passerede en milliard kroner.

Det oplyser Kopenhagen Fur til Ritzau.

Til auktionen blev der udbudt i alt 3,7 millioner minkskind, som var blevet pelset i 2020. Samtlige skind blev solgt på auktionen, der løb fra 1. juni til 6. juni.

- Det har været en dag med blandede følelser. Vi har jo vidst i tre år, at vi skulle lukke, siger Jesper Lauge Christensen, administrerende direktør i Kopenhagen Fur.

- Så på en måde er det en lettelse, at vi nu har afviklet en god sidste pelsauktion med 3000 besøgende i de sidste dage, siger direktøren.

Jesper Lauge Christensen meddelte i november 2020, at Kopenhagen Fur ville lukke.

Det skete som en direkte konsekvens af den daværende regerings beslutning om, at alle mink skulle aflives for at undgå omfattende smitte med en muteret version af covid-19.

Frygten var, at mutationen ville kunne føre til, at fremtidige vacciner mod coronavirus ikke ville virke lige så effektivt, hvis man var smittet med minkmutationen.

Dengang lød det fra Kopenhagen Fur, at man ville foretage en kontrolleret nedlukning over en periode på to til tre år. En lukning der efter torsdagens sidste aktion er så godt som en realitet.

Kopenhagen Fur blev stiftet i 1930 og er andelsselskab for danske minkavlere. Det vil sige, at selskabet er ejet af Dansk Pelsdyravlerforenings medlemmer.

Pelsauktionshusets erstatning fra staten er fortsat ved at blive behandlet af en såkaldt erstatnings- og taksationskommission.

Kopenhagen Fur kræver en erstatning på 3,9 milliarder kroner. Omvendt har taksationskommissionen fastsat værdien til de noget lavere 1,55 milliarder kroner.

Den afgørelse har aktionshuset anket, og der mangler derfor stadig en afklaring på erstatningssagen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere