Andre nyheder

ons, 14 feb 2024

Forældre og kommune mødes til dialog på Borup Skole onsdag

Mødet med forældrene er blevet stablet på benene, efter at det regionale medie sn.dk og TV 2 har berettet om, at flere elever i indskolingen på Borup Skole angiveligt har oplevet grænseoverskridende adfærd fra andre børn på skolen.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Mødet med forældrene er blevet stablet på benene, efter at det regionale medie sn.dk og TV 2 har berettet om, at flere elever i indskolingen på Borup Skole angiveligt har oplevet grænseoverskridende adfærd fra andre børn på skolen.

Borup Skole danner sent eftermiddag rammen om et dialogmøde med alle forældre til børn i indskolingen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Køge Kommune, der har inviteret forældrene til et møde om de sager, der de seneste dage har været belyst i flere medier om angiveligt grænseoverskridende adfærd.

- Vores vigtigste hensyn lige nu er forældrene og den dialog, som der er brug for, at vi har med dem. Derfor er mødet kun for forældre, skriver kommunen.

Derudover vil chef for dagtilbud og skoler i kommunen Lars Nedergaard og teamleder Thomas Westergaard deltage, når mødet går i gang klokken 17:00.

Køge Kommunes kommunikationsafdeling bekræfter over for Ritzau, at der ikke deltager nogen ansatte eller ledere fra skolen til mødet.

Efterfølgende holder kommunen et pressemøde, som ventes at begynde klokken 19:45.

Både Ekstra Bladet og TV 2 har tidligere fortalt, at skoleleder Jakob Dalgas i et autosvar på sin mail oplyser, at han er sygemeldt.

I en skriftlig kommentar til Ritzau tirsdag fra direktør for Børne- og Uddannelsesforvaltningen Henrik Laybourn skrev han, at der er lavet en konstitution i skolens ledelse, så viceskolelederen, Karin Villumsen, midlertidigt overtager med støtte fra forvaltningen.

Det fremgår ikke, hvor længe Jakob Dalgas har været sygemeldt, eller hvad baggrunden for sygemeldingen er.

Onsdag eftermiddag oplyste kommunikationsafdelingen i Køge Kommune, at Karin Villumsen ikke kom til at deltage i aftenens møde med forældrene.

Efter dialogmødets afslutning oplyste afdelingen dog, at hun alligevel havde deltaget.

Mødet med forældrene er blevet stablet på benene, efter at det regionale medie sn.dk og TV 2 har berettet om, at flere elever i indskolingen på Borup Skole angiveligt har oplevet grænseoverskridende adfærd fra andre børn på skolen.

Ifølge de to medier er der både tale om vold og i nogle tilfælde grove seksuelle krænkelser.

Tirsdag aftenen var Køge Kommunes byråd samlet til en orientering om sagerne og behandlingen af selvsamme.

Efter byrådsmødet fortalte borgmesteren i kommunen, Marie Stærke (S), til Sjællandske, hvilke tiltag der hurtigt vil træde i kraft på skolen.

- Der bliver flere voksne på skolen, også i frikvarterne. Derudover laves der særlige pædagogiske og psykologiske indsatser med nogle forskellige samarbejdsøvelser for at genskabe tilliden, sagde hun til mediet.

Derudover fortalte hun, at Børnehus Sjælland, som er en professionel myndighed, kommer og hjælper kommunen efter vinterferien.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere