Andre nyheder

tor, 08 feb 2024

Forlaget Gyldendal har største overskud siden 2017

Gyldendal har haft sit største overskud siden 2017. (Arkivfoto).
Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix Gyldendal har haft sit største overskud siden 2017. (Arkivfoto).

Tonerne i Gyldendals dugfriske årsregnskab er noget mere positive, end tilfældet var for præcis et år siden.

Torsdag kan forlaget præsentere en omsætning på 720 millioner kroner for 2023, hvilket svarer til en stigning på godt én procent.

Det er blandt andet et resultat af en stigning i salget af fysiske bøger til private kunder.

I 2023 blev det desuden til et overskud på 29,7 millioner kroner. Det er det højeste siden 2017.

Gyldendal har i 2023 haft fokus på at styrke og udvikle forlagsforretningen inden for litteratur og læremidler.

Den strategi har båret frugt, mener den administrerende direktør, Hanne Salomonsen.

- Indtjeningen blev forbedret, og i et år med udfordrende eksterne forhold er det tilfredsstillende, at vi formåede at leve op til de finansielle forventninger, som vi meldte ud ved indgangen til året, siger hun.

- Det bekræfter, at vores retning og strategi er rigtig, og at Gyldendal kan nå sine finansielle mål, men vi er samtidig bevidste om, at det kommer til at kræve fortsat hårdt arbejde.

Forlaget har for vane at tjene penge, men i forbindelse med årsregnskabet for 2022 præsenterede man et usædvanligt underskud.

Det skyldtes særligt Gyldendals område for lydbøger, der samlet set blev nedskrevet i værdi med 41 millioner kroner.

I samme ombæring sagde man farvel til sin formand og goddag til den nye - Gregers Wedell-Wedellsborg, der også er topchef i Matas.

Torsdag giver Gyldendal udtryk for, at man er kommet et godt stykke siden da, men forlaget er samtidig bevidst om, at den videre rejse bliver et langt, sejt træk.

- På de indre linjer skal vi kontinuerligt forbedre vores arbejde, hele tiden blive lidt bedre og skarpere til kernen af det, vi laver, skriver Gyldendal i regnskabet.

- Og på de ydre linjer kæmper vi både på uddannelsesmarkedet og det almene litteraturmarked for at forbedre markedsbetingelserne.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere