Andre nyheder

tir, 12 mar 2024

Forsinkede ejendomsvurderinger kan nå ud inden årets udgang

Forsinkede 2020-ejendomsvurderinger ventes at være ude inden udgangen af i år, skriver Skatteministeriet i pressemeddelelse tirsdag. (Arkivfoto).
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Forsinkede 2020-ejendomsvurderinger ventes at være ude inden udgangen af i år, skriver Skatteministeriet i pressemeddelelse tirsdag. (Arkivfoto).

Alle danske boligejere får muligvis deres ejendomsvurderinger for 2020 inden årets udgang.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

De meget omtalte vurderinger er løbende blevet forsinket.

Hvis man skal nå i mål med at få sendt vurderingerne ud i år, vil det dog kræve en stram indsats, lyder det i meddelelsen.

Sidste år begyndte Vurderingsstyrelsen at udsende vurderingerne, der tager udgangspunkt i værdien per 1. januar 2020.

2020-vurderingen danner grundlag for beskatningen i årene 2021 til og med 2023.

Derudover har den betydning for eventuel tilbagebetaling af boligskat for årene 2011 til og med 2020, hvis man har betalt for meget.

Indtil videre har Vurderingsstyrelsen udsendt tilbud om kompensation for cirka 3,5 milliarder kroner, fremgår det af tirsdagens meddelelse.

Det er It-tilsynet, som ifølge skatteminister Jeppe Bruus (S) har "tryktestet" tidsplanen for udsendelsen af de forsinkede vurderinger.

- It-tilsynet vurderer nu, at det er muligt at få dem alle sammen ud i 2024. Det kan forhåbentligt give det momentum, boligejerne har ventet på, siger ministeren i meddelelsen.

- Jeg følger naturligvis arbejdet meget tæt – og viser det sig, at der er brug for yderligere tiltag, så er jeg klar til at se på det.

It-tilsynets konklusion kommer, efter at yderligere cirka 350.000 boligejere har fået deres 2020-vurdering de seneste tre måneder.

I it-tilsynets udmelding gøres det dog klart, at der fortsat er tale om et højrisikoprogram og en stram tidsplan.

Og det kræver "en proaktiv indsats, stram styring og en række mitigerende tiltag, hvis det skal lykkes at få alle 2020-vurderingerne ud i 2024", lyder det i tirsdagens pressemeddelelse.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere