Andre nyheder

lør, 09 dec 2023

Google i AI-kapløb med model klogere end menneskelige eksperter

Det skriver Google i en pressemeddelelse, hvor techgiganten kalder den nye sprogmodel Gemini for det hidtil største fremskridt inden for kunstig intelligens i virksomhedens regi.

Gemini lanceres i Googles gratis chatbot Bard i mere end 170 lande. I første omgang ikke i Danmark og resten af EU, men det følger inden længe, skriver Google.

Ifølge virksomheden selv er Gemini den første model indenfor kunstig intelligens, der kan slå menneskelige eksperter i en række af intelligenstests, skriver nyhedsbureauet dpa.

Den nye model er fra start trænet på materiale, der både dækker tekst, billeder, lyd, video og kode. Det gør den bedre og hurtigere end Googles tidligere modeller til at forstå, opsummere og kombinere forskellige typer af information.

Det gør den eksempelvis særlig kvalificeret og oplagt til at hjælpe til med en fysikopgave, skriver Google.

Med Gemini og chatbotten Bard styrker Google sin position i kapløbet om udviklingen af kunstig intelligens, hvor særligt ChatGPT-ejer OpenAI har været at finde i front.

Udrulningen af Gemini vil ske over flere gange, hvor den mest avancerede version af modellen vil blive integreret i Bard tidligt næste år.

Gemini vil konkret fremover forbedre flere af Googles produkter - herunder søgemaskinen, der bliver brugt af milliarder af mennesker verden over.

Kunstig intelligens er allerede integreret i de fleste af Google tjenester. Og når den underliggende sprogmodel - motoren - forbedres, påvirker det derfor den måde, som mennesker søger og interagerer med information på verden over, skriver Google.

/ritzau/

Andre læser også

Russisk politi anholder over 130 efter Navalnyjs begravelse Der er foretaget anholdelser i 19 byer i Rusland efter oppositionsleders begrave... Læs mere
USA vil kaste nødhjælp ned over Gaza med fly USA arbejder fortsat på en våbenhvile, så der kan køres nødhjælp ind i Gaz... Læs mere
Dansk ambassadør: Enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse Der var et enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse, siger dansk ambassad... Læs mere
Elon Musk sagsøger OpenAI og Sam Altman Sam Altman stiftede i 2015 OpenAI med blandt andre Elon Musk. OpenAI skulle vær... Læs mere
Christian Falck Wolff vinder Årets Pressefoto med billede fra tyske Lützerath Et billede, hvor betjente bevogter området omkring en kulmine i Lützerath, er ... Læs mere