Andre nyheder

tir, 18 jun 2024

Grundfos får godkendt salget af sit sidste selskab i Rusland

Her ses en Grundfos-fabrik lidt uden for Ruslands hovedstad, Moskva. Billedet er fra 2005. (Arkivfoto).
Yuri Tutov/Ritzau Scanpix Her ses en Grundfos-fabrik lidt uden for Ruslands hovedstad, Moskva. Billedet er fra 2005. (Arkivfoto).

Myndighederne i Rusland har godkendt salget af Grundfos' russiske salgsselskab. Dermed er den danske pumpeproducent nu helt ude af Rusland.

Det skriver Grundfos i en pressemeddelelse.

Tidligere på året fik Grundfos godkendt salget af det russiske produktionsselskab til den lokale ledelse.

Begge handler er afsluttet, oplyser Grundfos. Forinden havde danske myndigheder godkendt handlerne.

- Det har været en langstrakt og kompliceret proces, hvor der skulle tages hensyn til mange forskellige aspekter, og der har været behov for tålmodighed på grund af langsommelige forretningsgange, siger Mikael Geday, finansdirektør i Grundfos, i pressemeddelelsen.

- Vi har investeret mange ressourcer for at nå hertil, så vi er glade for, at vi nu har afsluttet denne sag og kan se fremad, lyder det videre.

Salget af aktiviteterne i Rusland inkluderer ikke rettigheder til at bruge Grundfos' brand.

Det danske selskab meddelte første gang i august 2022, at det ville trække sig helt fra Rusland. Det skete, efter at selskabet kort efter Ruslands invasion af Ukraine havde valgt at sætte aktiviteterne i Rusland på pause.

Dermed har Grundfos ikke aktivt drevet forretning i Rusland i over to år.

I december 2022 meddelte selskabet, at der var indgået en aftale med den lokale ledelse i Rusland om, at den skulle købe de russiske aktiviteter i Rusland og Belarus.

Siden da har Grundfos arbejdet på at få salget godkendt, så det kunne blive gennemført.

I december 2022 lød det, at selskabet forventede at alle relevante godkendelser ville være på plads i løbet af første kvartal i 2023.

I august 2023 var den endelige godkendelse endnu ikke kommet, og selskabet erkendte, at der var en risiko for, at det ikke ville kunne gennemføre salget.

- Vi følger situationen i Rusland tæt, og vi erkender, at der er risiko for, at vi ikke kan gennemføre frasalget som aftalt, skrev daværende kommunikationschef i Grundfos, Maria Andrén, til Børsen i august.

Andre selskaber er kommet alvorligt i klemme, når de har forsøgt at sælge den lokale forretning i Rusland.

Det gælder blandt andet danske Carlsberg, der har måttet se den russiske stat overtage kontrollen over selskabets russiske bryggerier. Carlsberg har ingen forventning om, at det nogensinde får bryggerierne tilbage.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere