Den er dermed uændret fra august, hvor den også lå på 3,7 procent.
Allan Sørensen, som er cheføkonom i Dansk Industri (DI) vurderer, at amerikanerne dermed ikke er kommet i mål med kampen mod inflation.
- De er gået lidt i stå med at få inflationen det sidste stykke i mål. Den amerikanske centralbank vil gerne have inflationen ned på to procent, siger Allan Sørensen.
Stagneringen sker, efter der to måneder i træk har været stigning i inflationen.
Selv om det er godt nyt, at inflationen ikke steg i september, så er det ikke godt nyt, at inflationen bliver på de knap fire procent, siger Søren Kristensen, som er cheføkonom i Sydbank.
- Derfor er dagens tal også noget, der trækker i retning af, at Den Amerikanske Centralbank (FED) måske er nødt til at hæve den allerede høje amerikanske rente yderligere. Under alle omstændigheder er det i hvert fald endnu en mavepuster til de, der håber på, at renten snart bliver sat ned i verdens største økonomi, udtaler han.
Renteforhøjelser kan bruges som værktøj til at få inflationen ned. Tanken er, at hvis det bliver dyrere at låne penge, så forbruger folk mindre.
Cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv peger på, at jobvæksten i USA har været overraskende stærk over de seneste måneder.
- Det betyder desværre, at risikoen for endnu en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank er tikket langsomt i vejret i den seneste tid, siger han i en skriftlig kommentar.
Sydbank vurderer dog, at Fed har hævet renten for sidste gang i denne omgang.
/ritzau/