Regeringen vil lempe reglerne for, hvor der må sættes overvågning op i det offentlige rum.
Det siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) i et interview med Jyllands-Posten.
- Jeg har meget stor tiltro til, at der ikke er nogen, der render rundt og sætter kameraer op for sjov. Man gør det jo, fordi der er nogle reelle problemer ude i virkeligheden, hvor folk lever deres liv, siger justitsministeren til avisen.
Forslaget er en del af den tryghedspakke, som regeringen er på vej med.
Konkret lægger regeringen op til at fjerne et krav om, at der kun må sættes overvågning op ved fællesarealer, indgange og facader, hvis det vurderes at være væsentligt for at bekæmpe kriminalitet.
Fremover skal det være nok, at overvågningen vurderes at være en "tryghedsskabende indsats", skriver Jyllands-Posten.
Ifølge avisen vil regeringen også afsætte yderligere 8,6 millioner kroner til overvågning i 2025.
Regeringen vil desuden fjerne et krav om, at en kommune kun må sætte overvågning op i nærheden af en boligforening, hvis boligforeningen selv har sat overvågning op.
Justitsministeren understreger over for Jyllands-Posten, at kameraerne skal sættes op, så de tager størst muligt hensyn til beboernes privatliv.
For eksempel skal de ikke filme ind i lejligheder, lyder det.
I 2019 mødte det en del kritik, da daværende justitsminister Nick Hækkerup (S) sagde, at mere overvågning gav mere tryghed og i sidste ende mere frihed.
I starten af februar talte justitsminister Peter Hummelgaard (S) også med Berlingske om den kommende tryghedspakke. Her lød det, at han var enig i udsagnet.
Kilde: /ritzau/