Andre nyheder

tir, 14 nov 2023

Kriseramte Ørsted skiller sig af med to topledere

Finansdirektør Daniel Lerup og driftsdirektør Richard Hunter forlader selskabet.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Ørsted, hvis aktie i år er faldet 55 procent.

Ørsted og resten af branchen oplever "udfordrende og ustabile markedsforhold", skriver øverste direktør i Ørsted Mads Nipper i meddelelsen.

- Derfor er bestyrelsen og jeg blevet enige med vores nuværende koncernøkonomidirektør og koncerndriftsdirektør om, at vi har brug for nye og anderledes kompetencer, siger Mads Nipper.

Det fremgår, at der er tale om en gensidig aftale.

Ørsted indleder en proces for at finde en ny økonomidirektør og en ny driftsdirektør. Selskabet forventer, at processen vil blive afsluttet "så hurtigt som muligt i 2024."

I mellemtiden vil de to direktørers arbejde blive passet af andre i Ørsted.

Ørsted foretog for nylig milliardnedskrivninger og skrinlagde havmølleprojekter i USA.

Selskabet nedskrev sine amerikanske aktiviteter med 28,4 milliarder kroner. Selskabet droppede desuden opførelsen af to parker med havvind i USA.

Det skyldes stigende priser og høje renter. Det har gjort det langt dyrere at opføre vindmølleparkerne Ocean Wind 1 og 2, end selskabet forventede, da kontrakterne blev indgået.

Det førte til, at selskabets aktier faldt med over 25 procent på en enkelt børsdag i november, hvilket var den værste dag nogensinde for Ørsted på markedet.

Ørsteds største ejer er den danske stat, hvilket vil sige skatteborgerne.

Ledelsesændringerne ændrer ikke Ørsteds finansielle forventninger til 2023.

Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer.

Ørsted hed tidligere Dong Energy, men skiftede navn i 2017.

/ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere