Andre nyheder

tir, 18 jun 2024

Lejlighedsmarkedet er ramt af prisfald i det meste af landet

Priserne på ejerlejligheder er faldet 3,1 procent fra fjerde kvartal sidste år til første kvartal i år, viser opgørelse fra Finans Danmark. (Arkivfoto).
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Priserne på ejerlejligheder er faldet 3,1 procent fra fjerde kvartal sidste år til første kvartal i år, viser opgørelse fra Finans Danmark. (Arkivfoto).

Priserne på ejerlejligheder er i gennemsnit faldet 3,1 procent i første kvartal, når man sammenligner med priserne i kvartalet før.

Det viser en opgørelse fra Finans Danmark.

Prisfaldene har indfundet sig i langt de fleste dele af landet.

Det var ifølge Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, ventet, at priserne på lejlighedsmarkedet ville pege nedad fra årets begyndelse på grund af højere boligskatter.

- Det er dog ikke et voldsomt brat prisfald, og samtidig ligger lejlighedspriserne fortsat fire procent højere end for et år siden, skriver han i en kommentar.

- Betydningen af de nye boligskatter, som trykker priserne nedad, bliver modarbejdet af, at det underliggende fundament for boligmarkedet er bundsolidt.

- Rekordmange er i arbejde, købekraften stiger med de højeste lønstigninger i 25 år, og så er de kraftigt stigende renter vendt til små rentefald. Det ser vi også reflekteret i et pænt antal af bolighandler.

Særligt hårdt ramt har man været på Fyn, hvor lejlighedspriserne er faldet hele 13,3 procent.

Nordjylland er omvendt et af de få steder, der overordnet set ikke er ramt af prisfald. Her steg den gennemsnitlige pris på en ejerlejlighed med 0,2 procent.

Desuden rørte huspriserne ikke på sig i perioden.

Retter vi i stedet blikket mod antallet af bolighandler, så præsterede boligmarkedet ganske fornuftigt.

Der blev solgt 3242 ejerligheder på landsplan i første kvartal, hvilket er en stigning på 4,3 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

- Vi forventer, at de nuværende takter på boligmarkedet i sin helhed fortsætter, siger Jeppe Juul Borre.

- Boligpriserne ser vi med svag pil op for året, hvor grundlaget for boligmarkedet ser fornuftigt ud. Der er små rentefald, og beskæftigelsen har udsigt til at slå nye rekorder, hvilket vil understøtte fremgang på boligmarkedet.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere