Andre nyheder

fre, 02 aug 2024

Mærsk hiver Aarhus Havn i retten og anmoder om midlertidigt påbud

Ifølge Aarhus Havn er det "aldrig positivt at være i strid med en kunde", skriver DR torsdag. (Arkivfoto).
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Ifølge Aarhus Havn er det "aldrig positivt at være i strid med en kunde", skriver DR torsdag. (Arkivfoto).

A.P. Møller Mærsk har anmodet byretten i Aarhus om et midlertidigt påbud mod Aarhus Havn.

Det skriver Din Avis Aarhus og Århus Stiftstidende torsdag.

Din Avis Aarhus skriver, havneoperatøren APM Terminals, som er ejet af Mærsk, alene driver containeroperationen på Aarhus Havn.

Mærsk oplyser til avisen, at Aarhus Havn har ambitioner om at få endnu en havneoperatør til havnen, så der bliver to operatører, og det ønsker Mærsk ikke.

Derfor anmoder rederiet byretten i Aarhus om at udstede et midlertidigt påbud mod Aarhus Havn, så den ikke kan indgå nye aftaler for udnyttelse af havnens arealer til containere.

I sidste måned kom Din Avis Aarhus i besiddelse af et brev, som direktør for APM Terminals Mikael Gutman skrev til byrådsmedlemmer i Aarhus.

Her advarede han mod at introducere en ny operatør og lod forstå, at det kan tvinge Mærsk til at tilbagetrække et tilbud om at investere over to milliarder kroner i at effektivisere og modernisere containerhåndteringen på havnen.

Torsdag oplyser direktør i Aarhus Havn Thomas Haber Borch til DR, at striden mellem havnen og Mærsk handler om indholdet af en aftale, som Aarhus Havn og APM Terminals indgik i 2020.

- Den uenighed vil APM Terminals gerne have afgjort af Retten. Det er naturligvis aldrig positivt at være i strid med en kunde, men det sker af og til i erhvervslivet, skriver havnedirektøren til DR.

Mærsks tilbud om at investere milliarder i havnen kom, efter at der blev sat en politisk stopper for den planlagte udvidelse på 43 hektar af Aarhus Havn.

I juni meddelte Aarhus Byråds forligsparter bag udvidelsen, at projektet ville blive på pause "i en årrække".

Det skal i stedet være op til et nyt byråd efter kommunalvalget næste år at beslutte, om projektet skal genoptages.

Udvidelsen af havnen havde været mange år undervejs, men blev i slutningen af maj stoppet af Planklagenævnet.

Nævnet gav medhold i en klagesag, da "miljøvurderingslovens minimumskrav til en miljørapport ikke er opfyldt", lød det dengang.

Samtidig led vurderingen af "væsentlig retlig mangel".

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Regeringen ændrer regler for at hjælpe belarusere i klemme Belarusere, som lever i eksil i Danmark, skal kunne blive, selv om de ikke kan f... Læs mere
Arlas nummer to bliver topchef i grovvarekoncernen DLG Peter Giørtz-Carlsen bliver topchef i DLG fra januar 2025. Siden 2019 har han v... Læs mere
Oppositionen vil have regeringen til at udvide adoptionskulegravning DD, SF, Liberal Alliance, De Konservative, Enhedslisten, DF, De Radikale og Alte... Læs mere
Influencer ser frem til klarhed om regler for markedsføring Forbrugerombudsmanden risikerer at forvirre forbrugerne med sin fortolkning af l... Læs mere
Eli Lilly-regnskab skuffer og trækker Novo-aktie med ned Eli Lilly solgte mere Mounjaro og Zepbound i tredje kvartal. Analytikere forvent... Læs mere