Andre nyheder

lør, 13 jan 2024

MobilePay vil sikre brugere mod trusler og svindel med nye tiltag

Det sker som led i en sikkerhedsopdatering af appen, der efter planen træder i kraft fra marts.

Det oplyser selskabet Vipps MobilePay, der står bag appen.

Funktionen skal være med til at forhindre eksempelvis stalking og trusler, som brugere af appen nogle gange udsættes for, lyder forklaringen.

- Den vil gøre det muligt straks at lukke ned for stalking og trusler, som uønsket fremkommer gennem kommentarer til betalinger i appen, lyder det fra selskabet.

Det har længe været et ønske fra brugerne at være i stand til at blokere andre.

Ifølge Anette Bøje, dansk landechef for selskabet, et blokeringsfunktionen én af tre nye tiltag, der skal være med til at gøre appen mere sikker.

- Det andet er, at dit fulde juridiske navn altid vil fremgå i appen - både når du swiper og modtager penge. Derfor er det ikke længere muligt at bruge et alias, siger hun.

Dette tiltag sker blandt andet for at tage kampen op med svindel.

Over årene har selskabet nemlig i stigende grad set kriminelle gemme sig bag opfundne navn.

Det sker blandt andet, når de forsøger at sælge fiktive varer på nettet for at lokke andre brugere til at sende dem penge.

- Vi er bevidste om, at for et mindre antal brugere vil brugen af fuldt navn fremfor alias være bekymrende eller generende, siger Anette Bøje.

Den tredje ændring er, at man kun kan være aktiv på MobilePay på én enhed ad gangen.

For at minimere risikoen for misbrug, skal en bruger logge på med MitID og en sms-kode, når der logges ind på en ny enhed.

Selskabet melder allerede tirsdag ud om forårets opdatering, fordi det er et juridisk krav at kommunikere større ændringer i betingelserne mindst to måneder før den nye version.

/ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere