Andre nyheder

tir, 27 feb 2024

Ny data fra biotekselskab tyder på stærk Wegovy-konkurrent

Både Novo Nordisk og Eli Lilly har i dag godkendte vægttabsmidler på markedet. Novos version hedder Wegovy, mens Eli Lillys markedsføres under navnet Zepbound. (Arkivfoto).
Staff/Reuters Både Novo Nordisk og Eli Lilly har i dag godkendte vægttabsmidler på markedet. Novos version hedder Wegovy, mens Eli Lillys markedsføres under navnet Zepbound. (Arkivfoto).

Et fase 2-studie fra det amerikanske biotekselskab Viking Therapeutics tyder på, at selskabets vægttabsmiddel kan give hurtigere vægttab end både Wegovy og Zepbound.

Det siger Søren Løntoft Hansen, som er senioranalytiker i Sydbank og blandt andet følger medicinalbranchen tæt.

Han understreger dog, at det er et tidligt studie, og at man skal være varsom med at sammenligne data på tværs af forskellige studier.

Data fra Viking Therapeutics viser, at patienter, der fik vægttabsmidlet i forhold til placebo tabte op til 13,1 procent af deres kropsvægt over 13 uger.

- Det går stærkere, og hvis det fortsætter den kurve, kan det tyde på et vægttab, som er større end for Novo og Lilly, siger Søren Løntoft Hansen.

Der går dog stadig et par år, før midlet potentielt kan komme på markedet. Ifølge Søren Løntoft Hansen kan det ske omkring 2027 eller 2028.

Både Novo Nordisk og Eli Lilly har i dag godkendte vægttabsmidler på markedet. Novos version hedder Wegovy, mens Eli Lillys markedsføres under navnet Zepbound.

Men selv om de to midler i princippet er konkurrenter, har hverken Novo Nordisk eller Eli Lilly haft problemer med at afsætte medicinen.

I stedet handler konkurrencen mellem de to selskaber om, hvem der kan producere mest, forklarer Søren Løntoft Hansen.

- Det handler ikke om, hvilket produkt, der giver det største vægttab. De (Novo Nordisk og Eli Lilly, red.) kan afsætte alt i år og næste år. Så det handler om produktionskapacitet, siger han.

Derfor mener Søren Løntoft Hansen også, at der er plads til flere aktører som eksempelvis Viking Therapeutics.

Fremover mener han, at flere parametre som eksempelvis pris, tilskudsforhold, størrelse på vægttab og måden, man indtager det på, kommer til at spille en større rolle.

Novo Nordisk har den seneste tid haft stor fokus på at sikre og opskalere selskabets produktionskapacitet. Senest købte Novo tre fyldefabrikker af amerikanske Catalent for en samlet pris på 76 milliarder kroner.

Det danske medicinalselskab har desuden flere andre vægttabsmidler på vej.

Det gælder blandt andet midlerne Amycretin og Cagrisema, hvor sidstnævnte også kan bruges til behandling af diabetes.

Cagrisema nærmer sig afslutningen på fase 3 til behandling af svær overvægt. I tidligere studier har midlet ifølge MarketWire vist, at det kan give et væsentligt større vægttab end Wegovy.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Biden: USA vil forebygge en optrapning af konflikten i Mellemøsten Iraks premierminister siger i Washington, at hans land ønsker at udbygge relati... Læs mere
Våbenansvarlig på Baldwin-film får 18 måneders fængsel Hannah Gutierrez-Reed var våbenansvarlig under produktionen af "Rust", hvor en ... Læs mere
Israel ser flere mulige reaktioner på iransk angreb Medie: Israel søger efter en reaktion, som er smertelig for Iran, men som ikke ... Læs mere
Aktieinvestorer tror på at situationen i Mellemøsten ikke eskalerer Investorer mener ikke, at situationen i Mellemøsten eskalerer yderligere, siger... Læs mere
Høns og gæs må igen sættes fri efter risiko for fugleinfluenza Fødevarestyrelsen ophæver krav om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal væ... Læs mere