Andre nyheder

ons, 07 feb 2024

Republikanere i USA's Senat stemmer nej til grænsepakke

Senatets flertalsleder, demokraten Chuck Schumer (i midten), siger, at han hurtigt vil sende spørgsmål om milliardstøtte til Ukraine og Israel til en ny afstemning.
J. Scott Applewhite/Ritzau Scanpix Senatets flertalsleder, demokraten Chuck Schumer (i midten), siger, at han hurtigt vil sende spørgsmål om milliardstøtte til Ukraine og Israel til en ny afstemning.

Republikanerne i Senatet har nedstemt en pakke, der omfatter øget grænsesikkerhed ved USA's grænse til Mexico og milliarder af dollar i hjælp til Ukraine og Israel.

Det var på forhånd ventet, at forslaget ville blive nedstemt, men den demokratiske flertalsleder, Chuck Schumer, valgte alligevel at sende forslaget til afstemning onsdag.

Han skulle bruge i alt 60 stemmer for at få pakken vedtaget. 50 stemte for og 49 imod.

Demokraterne har et spinkelt flertal på 51-49 i Senatet.

Pakken indeholder tiltag for i alt 118 milliarder dollar. Ud over penge til grænsesikkerhed og militær hjælp til Ukraine og Israel indeholder den også humanitær bistand til civile i Gazastriben og hjælp til krigsflygtninge.

Politikerne i Kongressen har forhandlet om forslaget i månedsvis.

Republikanerne har krævet flere penge afsat til at øge sikkerheden ved USA's sydlige grænse for at forhindre migranter i at komme ind i landet.

Men da forslaget kom til afstemning, stemte mange Republikanere imod, selv om pakken indeholder meget af det, de har bedt om.

Alligevel kan Kongressen måske godt få den stærkt efterspurgte hjælp igennem til nogle af USA's allierede.

Senatet ventes senere onsdag at stemme om en pakke bestående af 96 milliarder dollar i hjælp til Ukraine og Israel. Det er den samme pakke, men bare med grænsetiltagene pillet ud.

Schumer siger, at han hurtigt vil sende den til afstemning.

En medarbejder i den republikanske senator Roger Wickers stab vurderer, at den har bedre chancer for at få de nødvendige stemmer i Senatet.

I givet fald vil dens fremtid alligevel være usikker. Milliardhjælpen skal i givet fald også vedtages i Kongressens andet kammer, hvor Republikanerne har flertallet og for manges vedkommende er imod at sende mere hjælp til Ukraine.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere