Ud af disse var næsten halvdelen - omkring tre millioner - udenlandske overnatninger, hvilket er et rekordtal.
Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Sammenligner man tallene med august sidste år, er der sket et fald på 180.000 overnatninger. Trods den nedgang ligger antallet dog på et højt niveau, der kun er overgået i 2022, skriver Danmarks Statistik.
Og for højsæson-månederne juni, juli og august er tendensen fra i år det samme. Her var der samlet set 18,1 million overnatninger, hvilket også kun er set overgået i 2022.
- Højsæsonen bød på det næsthøjeste antal overnatninger i mindst 30 år på danske hoteller, campingpladser, vandrerhjem og feriecentre. Næsten 13 millioner overnatninger blev det til i juli og august, hvilket samtidig er en pæn slat mere end i årene op til corona, udtaler privatøkonom Brian Friis Helmer.
- Det kommer efter det travleste første halvår nogensinde. Det er imponerende. Turistbranchen har god grund til at være tilfreds.
Også fra erhvervsminister Morten Bødskov (S) er der begejstring over resultaterne. Han ser særligt positivt på det høje antal besøg fra udlandet.
- Vi kan se, at udenlandske turister i stort omfang valfarter til Danmark. Man kan jo kun være glad og stolt over, at så mange vil opleve vores skønne land, siger han.
Ministeren mener, at det høje niveau blandt andet kan tilskrives, at der er kommet mere fokus på at investere i og samarbejde om turisme regionalt og lokalt.
- Man kan ikke sætte en formel på, hvad turisme er. Det er mødefaciliteter, erhvervsturisme, outdoor, klassisk strand, hoteloplevelser og utroligt mange ting. Men grundlæggende har vi med et erhverv at gøre, som er i meget stor fremgang.
Ifølge Morten Bødskov er det ikke urealistisk, at det høje niveau fra 2022 og i år kan fastholdes. Men det vil kræve en indsats, lyder det.
- Der er selvfølgelig også udfordringer. En af de udfordringer er, at vi skal sikre fortsatte investeringer. Vi kan se, at nye turismeformer vokser frem – outdoor-turisme er et godt eksempel på et område, hvor der er behov for flere investeringer.
- Nu er opgaven at sikre, at vi kan fortsætte væksten, at vi kan udvide sæsonen, og at vi kan sørge for, at den vækst, der kommer i turismen, også skaber arbejdspladser og falder ind i vores lokalområder, så det bliver en naturlig del af erhvervslivet.
/ritzau/