Andre nyheder

søn, 09 jun 2024

Statsministeren ønsker ro og familietid efter overfald

Efter en hændelse fredag aften, hvor en mand efterfølgende blev sigtet for at slå statsminister Mette Frederiksen (S) med knyttet hånd på overarmen, oplyser statsministeren, at hun ønsker ro og tid med sin familie. (Arkivfoto).
Jeremias Gonzalez/Ritzau Scanpix Efter en hændelse fredag aften, hvor en mand efterfølgende blev sigtet for at slå statsminister Mette Frederiksen (S) med knyttet hånd på overarmen, oplyser statsministeren, at hun ønsker ro og tid med sin familie. (Arkivfoto).

Statsminister Mette Frederiksen (S) er i god behold efter et overfald på Kultorvet i København fredag.

Det siger hun i en skriftlig kommentar til Ritzau. Hun har også delt budskabet på sin profil på Instagram.

- Jeg er ked af det og rystet over episoden i går, men er i øvrigt i god behold.

- For en gangs skyld har jeg brug for ro. Både for krop og sjæl. Jeg har brug for at være sammen med min familie og brug for at være mig selv lidt, lyder det.

Hun takker for de hilsner og den støtte, hun har modtaget.

Samtidig oplyser Statsministeriet, at Mette Frederiksen ikke deltager i aktiviteter søndag.

Også statsministerens planlagte deltagelse i arrangementer lørdag i byerne Herlev, Rødovre, Roskilde, Holbæk og Slagelse blev aflyst.

Kort efter hændelsen fredag blev en mand anholdt. Han blev efterfølgende sigtet for at have slået statsministeren med en knyttet hånd på højre overarm.

Han var sigtet efter straffelovens paragraf 119, der drejer sig om vold eller trussel om vold mod tjenestemand i funktion.

Den sigtede blev lørdag eftermiddag stillet for en dommer ved Retten på Frederiksberg. Det endte med, at han blev fængslet frem til den 20. juni.

Han nægter sig skyldig i vold.

Efter grundlovsforhøret, som fandt sted tidligere lørdag, sagde politiinspektør ved Københavns Politi Trine Møller, at politiet ser det som "en enkeltstående, spontan handling".

- Vi har på nuværende tidspunkt det ikke som en styrende hypotese i vores efterforskning, at der var tale om et planlagt angreb på statsministeren, lød det.

I retsmødet blev en 39-årig polsk mand, der ikke taler dansk, varetægtsfængslet.

Den nu fængslede var tilsyneladende skæv og sløv på grund af såvel alkohol som euforiserende stoffer. Desuden har en læge bedømt ham til at være psykisk uligevægtig.

Lørdag formiddag oplyste Statsministeriet, at slaget har forårsaget et lettere piskesmæld. Ifølge en lægerapport medførte det ømhed, hovedpine og nakkesmerter.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere