Andre nyheder

ons, 20 mar 2024

Trump får ny chance for at fjerne anklager i retssag om valgsnyd

Distriktsanklager Fanni Willis fra Fulton County i Georgia har erkendt sit forhold til en underordnet advokat.
Alyssa Pointer/Ritzau Scanpix Distriktsanklager Fanni Willis fra Fulton County i Georgia har erkendt sit forhold til en underordnet advokat.

En føderal dommer giver USA's tidligere præsident Donald Trump endnu en mulighed for at fjerne distriktsanklager Fani Willis fra en retssag i delstatens Georgia om omstødelse af det amerikanske præsidentvalg i 2020.

Det skriver Reuters.

Således har Trump onsdag fået tilladelse til at anke en afgørelse fra 15. marts, der slog fast, at Fani Willis kunne fortsætte som anklager på sagen.

Trump havde forsøgt at få Willis af sagen ved at beskylde hende for at have et upassende forhold til advokaten Nathan Wade.

Nathan Wade var Willis' underordnede og har efterforsket sagen mod Trump.

Da det 15. marts blev afgjort, at Willis kunne fortsætte som anklager på sagen, var det betinget af, at Nathan Wade blev fjernet fra det videre arbejde med retssagen mod Trump.

Willis har tidligere erkendt, at hun har et personligt forhold til Wade.

I sin kendelse fra tidligere i marts skrev dommer Scott McAfee fra Fulton County i Georgia, at Willis har haft dårlig dømmekraft ved at indlede et forhold til advokaten.

I hovedsagen er Trump og en række af hans nærmeste folk tiltalt for at have forsøgt at manipulere resultatet af præsidentvalget i Georgia i 2020.

Formålet skulle være at få stemmeoptællingen til at falde ud til hans fordel.

Helt konkret bad Trump under et telefonopkald med Georgias indenrigsminister og den øverste embedsmand for valgmyndigheden i delstaten, Brad Raffensperger, om at "finde 11.780 stemmer".

De skulle sikre, at Trump lige netop ville vinde valget i delstaten over USA's nuværende præsident, Joe Biden.

Desuden er Trump tiltalt for at have opfundet valgmænd, som ville støtte ham, når den næste præsident skulle udråbes.

Spørgsmålet om distriktsanklageren habilitet har forsinket retssagen mod Trump og 18 af hans nærmeste folk. Fire har undervejs erkendt deres skyld og kan blive vigtige vidner i sagen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere