fre, 23 feb 2024

Tv-serie om Harry Potter ventes at få premiere i 2026

Den populære bogserie udkom i februar sidste år som spil. Spillet, der hedder "Hogwarts Legacy" solgte 12 millioner eksemplarer på to uger. (Arkivfoto).
Hendrik Schmidt/Ritzau Scanpix Den populære bogserie udkom i februar sidste år som spil. Spillet, der hedder "Hogwarts Legacy" solgte 12 millioner eksemplarer på to uger. (Arkivfoto).

Den første del af en tv-serie om Harry Potter ventes at udkomme i 2026 på streamingtjenesten HBO Max.

Det siger den administrerende direktør i mediekoncernen Warner Bros. Discovery, David Zaslev, ifølge flere amerikanske medier - blandt andet Variety.

Allerede i april løftede HBO Max og mediekoncernen sløret for serien. Her var det dog uvist, hvornår serien ville blive en realitet.

Men nu er holdet bag et skridt nærmere.

David Zaslev fortæller ifølge The Hollywood Reporter, at han for nogle uger siden mødtes med blandt andre forfatteren J.K. Rowling, der udkom med den første Harry Potter-bog for 27 år siden.

- Begge parter er henrykte over at skulle genstarte dette franchise. Vores samtaler har været fremragende, og vi kunne ikke være mere begejstrede for, hvad der venter forude, siger han.

Det er endnu uvist, hvem der skal instruere serien, og hvilke skuespillere der skal være med.

Skuespilleren Daniel Radcliffe, der har portrætteret Harry Potter i de otte film, har tidligere sagt, at han "absolut ikke opsøger" at skulle spille med i serien, skriver Variety.

"Harry Potter og De Vises Sten" var den første i den syv bog lange serie om den unge troldmand Harry Potter og hans venner Ron Weasley og Hermione Granger, der går på troldmandsskolen Hogwarts.

Den udkom i 1997. Fire år efter udkom den som film.

Af de syv bøger, der har dannet rammen om fortællingen om Harry Potter, var den sidste "Harry Potter og Dødsregalierne", som udkom i 2007.

Warner Bros. Discovery, der tidligere har produceret filmudgaverne af bøgerne, sagde i april, at hver sæson af serien vil være baseret på en af bøgerne.

Den kommende tv-serie står i skyggen af opsigtsvækkende udtalelser fra skaberen af Harry Potter-universet, J.K. Rowling.

Hun offentliggjorde i 2020 en række kontroversielle tweets om transkønnede kvinder og køn generelt, hvilket resulterede i en voldsom storm på det sociale medie Twitter, der nu hedder X.

Det har ifølge Variety fået flere fans til at sige, at de vil boykotte den kommende serie. Det har ikke fået Harry Potter-forfatteren til at rykke sig.

J.K. Rowling står fortsat ved sine udtalelser. Senest sagde hun i februar sidste år, at hun er ligeglad med sit eftermæle.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Biden: USA vil forebygge en optrapning af konflikten i Mellemøsten Iraks premierminister siger i Washington, at hans land ønsker at udbygge relati... Læs mere
Våbenansvarlig på Baldwin-film får 18 måneders fængsel Hannah Gutierrez-Reed var våbenansvarlig under produktionen af "Rust", hvor en ... Læs mere
Israel ser flere mulige reaktioner på iransk angreb Medie: Israel søger efter en reaktion, som er smertelig for Iran, men som ikke ... Læs mere
Aktieinvestorer tror på at situationen i Mellemøsten ikke eskalerer Investorer mener ikke, at situationen i Mellemøsten eskalerer yderligere, siger... Læs mere
Høns og gæs må igen sættes fri efter risiko for fugleinfluenza Fødevarestyrelsen ophæver krav om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal væ... Læs mere