Annonce

Annonce

Annonce

Danmark pligtsejrer over San Marino uden at brillere

EM-kval: Danmark - San Marino

Det danske fodboldlandshold kan som ventet sætte tre point ind på kontoen efter torsdagens EM-kvalifikationskamp mod San Marino i Parken.

Uden at brillere eller spille sig ud vandt Danmark med 4-0 over verdens dårligst rangerede landshold.

Pierre-Emile Højbjerg, Joakim Mæhle, Jonas Wind og Yussuf Poulsen scorede de danske mål.

Danmark står nu noteret for ti point midtvejs i kvalifikationen og ligger til at tage en af gruppens to EM-billetter.

Ud over den ventede sejr var det vigtigste for landstræner Kasper Hjulmand, at hans spillere slap fra opgøret uden skader eller karantæner inden den noget vanskeligere udekamp på søndag i Helsinki.

Selv om en dansk sejr var næsten givet på forhånd var rammen i Parken på niveau med alle andre kampe siden de glade EM-dage i sommeren 2021.

De danske fans morede sig blandt andet med at råbe “skyyyyd” utallige gange gennem opgøret, selv om boldholderen var langt fra mål. Det skete eksempelvis flere gange, da Kasper Schmeichel havde bolden ved midterlinjen.

Næsten samtlige 90 minutter mindede om et powerplay ned mod San Marinos mål. Joachim Andersen trak til tider helt frem som en ekstra back, mens midtstopperkollega Simon Kjær flere gange søgte med frem som et ekstra våben i straffesparksfeltet.

Gennem hele opgøret kæmpede det danske hold med at få tempoet højt nok op til at bringe det tætpakkede sanmarinesiske forsvar i ubalance.

Blandt andet derfor skulle der gå hele 25 minutter, før Pierre-Emile Højbjerg fik åbnet målscoringen. Efter et par hurtige kombinationer modtog midtbanemotoren en hoppende bold på kanten af feltet og bankede den i nettet.

Halvandet minut senere øgede Joakim Mæhle til 2-0 med sin første landsholdsscoring i halvandet år, da han modtog en genial hælaflevering fra Christian Eriksen, rundede målmanden og lagde bolden i nettet.

Inden pausen udbyggede Jonas Wind føringen. Den formstærke angriber dirigerede en forkølet Eriksen-afslutning i mål.

Kampbilledet var det samme i anden halvleg.

Danmark dominerede, men spillede i lange perioder bolden langsomt, men sikkert rundt. Når bolden blev flyttet hurtigt, kastede det ofte skudmuligheder af sig, men afslutningspræcisionen var længe fraværende efter pausen.

I løbet af anden halvleg blev kvalifikationstopscorer Rasmus Højlund sendt på banen, mens også Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen, og debutanterne Morten Hjulmand og Nicolai Vallys blev kastet ind i den for længst afgjorte og nerveløse kamp mellem to ulige hold.

Debuterende Hjulmand troede, at han havde gjort det til 4-0 på en perfekt helflugter i det 79. minut, men efter et længere VAR-gennemsyn blev målet annulleret for en offside i opspillet.

I slutfasen testede Rasmus Højlund stolpen, og man skulle helt frem til tillægstiden, før det igen lykkedes Danmark at score mod semiprofferne.

Et hårdt indlæg fra Christian Eriksen blev snittet marginalt af Yussuf Poulsen og gik i mål. Det var dog Eriksen, som blev udråbt som målscorer i nationalarenaen.

/ritzau/

Annonce

Annonce

Annonce

})