Annonce

Annonce

Annonce

Dansk eksport holder fin kadence trods problemer i nabolande

Novo Nordisk

Det viser tal fra Danmarks Statistik offentliggjort mandag.

Tallene viser den månedlige udvikling målt i løbende priser og korrigeret for sæsonudsving.

Kristian Skriver, seniorøkonom hos Dansk Erhverv, mener, at eksporten viser “fin form”, især set i lyset af udfordringer i naboøkonomier.

– De vigtige danske eksportmarkeder i Sverige, Tyskland og Storbritannien lider under vækstafmatning med betydelig risiko for recession, skriver han i en kommentar og fortsætter:

– Den seneste fremgang i eksporten viser, at de danske eksportvirksomheder har trodset modvinden på de danske eksportmarkeder.

Den lille fremgang kommer dog på baggrund af et markant fald, når man ser et år tilbage.

Økonomer peger på dalende fragtpriser som en årsag til, at dansk eksport ligger markant lavere end for et år siden. De meget høje fragtrater de seneste år fik således søfartseksporten til at stige, og den udvikling er vendt.

Den kommende tid ventes nye udfordringer for dansk eksport på grund af udviklingen i naboøkonomierne.

Men danske virksomheder står overordnet fint rustet, mener blandt andre Lisette Rosenbeck Christensen, som er seniorøkonom hos Arbejdernes Landsbank.

– Også i udlandet har høj inflation og kraftige rentestigninger præget økonomierne, og væksten er bøjet af flere steder. Det kan ramme den danske eksport, skriver hun.

– Dansk eksport er dog mindre konjunkturfølsomt med et stort fokus på medicin, men vi er bestemt ikke skærmet af for den globale økonomi, vurderer hun.

/ritzau/

Annonce

Annonce

Annonce

})