Annonce

Annonce

Annonce

Danske virksomheder ser stadig mindre lyst på fremtiden

OK23 Industriens Hus på Københavns Rådhusplads

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik fredag.

Særligt i industrien har synet på de kommende måneder udviklet sig i negativ retning med en overvægt af virksomheder, som forventer fald i både produktion og beskæftigelse.

– Dansk økonomi er på vej til at bremse mere op. Sandsynligvis i en sådan grad, at også arbejdsmarkedet bliver ramt, lyder det fra Søren Kristensen, cheføkonom hos Sydbank, i en skriftlig kommentar.

– Det er dog også vigtigt at påpege, at det ligner en afmatning af dansk økonomi, men altså ikke en decideret krise.

Samlet faldt den såkaldte erhvervstillidsindikator fra 97,3 i august til 93,4 i september. I juli var den oppe på 100,1.

Indikatoren tager højde for tilliden i både industri, bygge og anlæg, serviceerhverv og detailhandel. Værdier under 100 ligger under det historiske gennemsnit.

Faldet i industriens forventninger til fremtiden dækker over en række forskelle brancherne imellem.

Mens medicinalindustrien venter stigende beskæftigelse, har forventningerne taget et gevaldigt dyk hos føde-, drikke- og tobaksvareindustrien og maskinindustrien.

Samlet tegner det et billede af et dansk erhvervsliv, som er påvirket af udfordringer rundtomkring i verden.

Det mener Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

– På vores eksportmarkeder er aktiviteten banket ned af høje renter og lav efterspørgsel. I Danmark er vi stærkt afhængige af at handle med verden omkring os, så når det blæser der, kommer danske virksomheder også i modvind, siger han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Annonce

Annonce

Annonce

})