Annonce
Derfor er Kasper Hjulmand en inspirerende leder
Derfor er Kasper Hjulmand en inspirerende leder

Derfor er Kasper Hjulmand en inspirerende leder

I 2021 har det været svært at undgå at læse eller høre om vores fodboldlandsholds præstationer under europamesterskabet. Med en øget medieeksponering, samt en traumatisk oplevelse med i bagagen formåede Kasper Hjulmand at lede et fodboldslandshold der præsterede på et højt niveau. I denne artikel ser vi på Kasper Hjulmands ledelse for herrefodboldslandsholdet.

Det er vigtigt at påpege, at artiklen er skrevet fra vores oplevelse udadtil af ledelsen. Vi har ikke et indgående kendskab til den præcise ledelsesstrategi, og kan derfor kun skrive ud fra det vi har oplevet gennem medierne.

Kasper Hjulmand giver plads til alle

Som leder lader det til, at landsholdstræneren sørger for at motivere og engagere alle, som har relation til fodboldslandsholdet, uanset om det er fysioterapeuten, lægen eller spillerne selv. Dertil virker Kasper Hjulmand til at være selvsikker, og stå ved sine beslutninger, uanset hvem der udfordrer ham på beslutningerne.

Ydermere formår Kasper Hjulmand at give alle en chance. Dette gælder uanset om det er en ung og uerfaren landsholdsspiller, eller om det er de mest rutinerede fodboldspillere. Alle virker til at respektere og forstå ledelsesstrategien både uden- og indenfor fodboldbanen. Derfor har landsholdstræneren også fuld opbakning fra den øvre ledelses side, for man skal ej forglemme, at der bag landsholdstræneren er et hav af andre typer ledere, f.eks. Peter Møller, som er fodbolddirektør.

Dertil lader det til, at Kasper Hjulmand forsøger at gøre det klart og tydeligt, at der ikke forekommer forskelsbehandling på herrelandsholdet. Dog er fodbold en sport fyldt med følelser, og derfor vil der til hver en tid være nogen som mener, at nogle spillere bliver favoriseret over andre, og at man burde ændre spillertruppen.

Kasper Hjulmands tackling af traumatisk oplevelse

Det er svært at komme udenom sommeren 2021 traumatiske oplevelse omkring Christian Eriksens kollaps, og her agerede Kasper Hjulmand også hensigtsmæssigt som leder. Dette kom bl.a. til udtryk under interviews, hvor han var tydelig følelsesladet, og talte direkte til nationen på live fjernsyn. Som leder viste han også overfor hele landsholdstruppen, at det var okay at vise følelser. Dertil havde han ingen forventning til sine spillere, og ytrede at alle reagerer på hver deres måde over en traumatisk oplevelse, og gav dermed plads til at kunne reagere.

Overordnet set formåede landsholdstræneren at skabe en ro og afklaringhed omkring den traumatiske oplevelse, både til alle fans, men også i forhold til at give alle i truppen de ressourcer, som nu engang skulle benyttes for at hjælpe til at reagere på oplevelsen. Du kan se et bevæget interview her.

Vi er naturligvis godt klar over, at der bag kulissen er flere beslutningstagere og ledere, men som frontperson har han formået at fremstå som en yderst professionel leder.

Fakta om Kasper Hjulmand

Født:

9. april 1972

Uddannelse:

B.Sc. i idræt med speciale i coaching fra Københavns Universitet.

Nuværende stilling:

2020-?Landsholdstræner for A-landsholdet (Herrer) – Fodbold

Tidligere stillinger:

2003-2005Lyngby BK II
2006-2008Lyngby BK
2008-2011FC Nordsjælland (assistent)
2011-2014FC Nordsjælland
2014-2015Mainz 05
2016-2019FC Nordsjælland

Vi udgiver løbende artikler om ledelse. Hvis du er interesseret i at få et overblik over vores andre artikler, så klik her.

Hvornår blev Kasper Hjulmand født?

Kasper Hjulmand blev født d. 9. april 1972.

Hvor har Kasper Hjulmand selv spillet fodbold?

I Kasper Hjulmands seniorkarriere her han spillet følgende steder:
Randers Freja – 1987-1991
Herlev IF – 1992-1994
B93 – 1995-1998

Hvem har Kasper Hjulmand været træner for?

Kasper Hjulmand har været træner for:
– Lyngby BK
– FC Nordsjælland
– Mainz 05

Andre læser også