Det skal du bruge en LEI-kode til
Det skal du bruge en LEI-kode til

Dette indhold er sponsoreret

Du ved måske, at CVR-nummer er et lovkrav for virksomheder i Danmark, men vidste du også, at det samme gælder en LEI-kode? Det har de fleste danske virksomheder nemlig også pligt på at oprette, for at kunne handle med værdipapirer. Læs med her, og få et indblik i hvad en LEI-kode helt præcist er, og hvordan du opretter den. 

Hvad er en LEI-kode? 

LEI står for Legal Entity Identifier, og er altså den kode, som udlandet kan identificere din virksomhed ud fra. Koden består af 20 tegn, som du får oprettet, når din data er valideret i ansøgningsprocessen. Med koden kan du lovligt handle globalt, og du undgår at drive virksomhed ulovligt. Dog skal kodes fornyes hvert år, for at du fortsat kan handle. 

Sådan opretter du koden

Du synes måske at oprettelsen af koden virker uoverskuelig, men faktisk kræver det ikke meget tid eller viden for at oprette en LEI-kode. Som udgangspunkt kræver det ikke mere fra dig, end at du indskriver du din virksomheds CVR-nummer i feltet på hjemmesiden. Ud fra denne information bliver de nødvendige oplysninger hentet fra CVR-registret, og du vil derefter automatisk få sendt dine oplysninger med i ansøgningen om en LEI-kode. Hvis alt går som det burde, har du en kode efter højst én dag. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at få lavet en kode, så du kan handle lovligt i udlandet. 

Hvad skal du betale?

At oprette en LEI-kode koster ikke alverdens. Du betaler årligt et beløb på 258 kr, hvis du vælger at have din kode over 5 år. Så ved du med sikkerhed, at du har din virksomhed i over 5 år, kan dette betale sig. Hvis ikke, skal du måske overveje, om det bedre kan betale sig for sig for dig at betale et engangsbeløb hvert år på 349 kr. På den måde kan du se tiden an i forhold til, hvordan det går med din virksomhed. Ønsker du at flytte din LEI-kode fra en anden udbyder, er det heldigvis gratis. Så af den grund skal du ikke af med flere penge.

Det kan være, at du ikke er tilfreds med din tidligere LEI-udbyder, og af den grund ønsker en bedre. Hvis du skal flytte din kode, skal du dog være opmærksom på, at det kan tage op til en uge for, at ansøgningen går igennem. Det er nemlig en anden proces, end hvis du fx skulle oprette en ny kode. 


Vi har også skrevet en artikel om et gratis regnskabsprogram til selvstændige og iværksættere.

https://erhvervsfronten.dk/gratis-regnskabsprogram-dinero-ivaerksaetter/
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du kan måske også lide
Køb og sælg nemt entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner

Køb og sælg nemt entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner

Som selvstændig er en af de helt store udgifter indkøb af diverse maskiner. Det kan være entreprenørmaskiner eller landbrugsmaskiner i form af eksempelvis traktorer og gaffeltrucks. Maskiner som fra ny ved en forhandler koster store summer, og som måske også kan være svære at komme af med igen. For skal du sælge en brugt maskine, vil forhandleren ofte ikke give dig den bedste pris, da de selv ønsker at tjene på den. Men kan dette ikke gøres smartere? Kan vi ikke både købe vores entreprenør- og landbrugsmaskiner mere fordelagtigt? Her er svaret jo. For med den nye platform Ent-Mac er dette nu blevet mange gange lettere. Vi forklarer her hvordan.
Sådan skriver du en god jobansøgning

Sådan skriver du en god jobansøgning

En jobansøgning gør ofte hele forskellen mellem, om ansøgningen bliver lagt i…
Sådan gør du din virksomhed synlig online

Sådan gør du din virksomhed synlig online

Velkommen til den digitale tidsalder, hvor de fleste mennesker bruger mange timer online hver dag. De sidste halvtreds år er der sket en voldsom udvikling inden for teknologi.
Ny salgsdirektør hos Logitrans A/S

Ny salgsdirektør hos Logitrans A/S

1. februar 2022 tiltræder Michael Behrens som salgsdirektør hos Logitrans A/S i Ribe. Michael får det overordnede ansvar for salg, marketing og kundeservice hos Logitrans. Udover salgsafdeling i Danmark og Kina har Logitrans også salgskontor i Tyskland og USA. Michael bliver således salgsansvarlig for hele koncernen og bliver også en del af den daglige ledergruppe.