Annonce

Annonce

Annonce

Dorthe Boe Danbjørg skal stå i spidsen for sygeplejersker

Sygeplejersker demonstrerer ved Kongens Nytorv.

Det bliver Dorthe Boe Danbjørg, der bliver ny forkvinde i DSR og skal tage over for Grethe Christensen.

Det skriver DSR i en pressemeddelelse.

Fem kandidater havde meldt sit kandidatur til at overtage posten fra Grethe Christensen, der har siddet fast på tronen de seneste 14 år.

Dorthe Boe Danbjørg har siden 2018 været næstforkvinde i DSR, og fra lørdag træder hun et skridt op og indtager forkvindestolen.

– Jeg er virkelig glad, for at medlemmerne har vist mig denne tillid med valget af mig som ny forkvinde. Jeg vil gerne takke mine medkandidater for en god valgkamp. Jeg ser frem til at repræsentere alle sygeplejersker, lyder det fra den nye forkvinde i meddelelsen.

Med sine 23 års erfaring som sygeplejerske står hun nu overfor svære treparts- og overenskomstforhandlinger. Hun påpeger, at hun går ind i de nystartede trepartsforhandlinger med en konstruktiv tilgang – til trods for, at hun har hørt regeringens krav.

Kernen i det udspil til trepartsforhandlingerne, der er kommet fra regeringen, har været, at et lønløft skal trække flere i sundhedsvæsenet fra deltid- til fuldtidsstillinger.

– Vi må ikke glemme, at de fag som har store udfordringer med at rekruttere og fastholde medarbejdere i det offentlige, også er de fag med en overvægt af kvinder, der har et lønefterslæb, lyder det fra Dorthe Boe Danbjørg, som tilføjer:

– Det er ingen hemmelighed, at jeg mener, at trepartsforhandlingerne burde have fokus på at mindske det lønefterslæb, som sygeplejersker og andre kvindedominerede grupper har.

I alt har 30.918 af medlemmerne i DSR afgivet deres stemme, hvor af lidt over halvdelen er gået til Dorthe Boe Danbjørg.

Anne Marie Holst Sommer, der er kredsforkvinde i Kreds Sjælland i DSR, fik næstflest stemmer med godt 28 procent af de afgivne stemmer.

Knap 45 procent af alle rådets medlemmer har afgivet deres stemme til valget. Da den afgående formand, Grethe Christensen, blev valgt i 2008 stemte knap 43 procent.

/ritzau/

Annonce

Annonce

Annonce

})