Virksomhedsdrift

tir, 14 sep 2021

Find den rette revisor til din virksomhed

Find den rette revisor til din virksomhed

Det er vidt forskelligt hvordan virksomhedsejere vælger at håndtere deres økonomi, og om de har en revisor eller ej. Nogle enkeltmandsvirksomhedsejere vælger selv at lave årsregnskab, mens andre anpartsselskabsejere har revisionspligt, hvis de har en mellemstor virksomhed. Ydermere er det også individuelt, hvordan man vælger at bogføre og gør benyttelse af revisorydelser. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du finder den helt rette revisor til din type virksomhed.

Hvad laver en revisor?

En revisor er en person, som arbejder med regnskab og revision. En revisor kan b.la. hjælpe med regnskab, årsrapport, skat, moms, bogføring, befordringsfradrag og meget andet. Det som revisorer er mest kendte for er, at de gennemgår en virksomheds regnskab og afgøre, om det billede af en virksomheds økonomiske situation er retvisende.

En revisionsvirksomhed hjælper virksomheder med sparring og rådgivning inden for forskellige områder, da revisorer har finansiel og økonomisk viden. Som kunde kan man også få konsulentydelser, fx hvordan man kan optimere sin virksomhed, og skabe en bedre økonomisk bundlinje ved hjælp af budgetter og nøgletal. En revisor kan ligeledes fungere som en sparringspartner på en virksomheds levetid. Det vil sige lige fra oprettelse af virksomhed, til vækststrategier, fusionering eller salg af virksomhed.

Hvilke ydelser kan man få hos en revisor?

Det er ret forskelligt, hvilke ydelser en revisionsvirksomhed tilbyder deres kunder. Der findes store virksomheder, som tilbyder alt fra konsulentydelser til bogføringsydelser, og der findes selvstændige revisorer, som er specialiseret i fx fusioneringer mellem virksomheder. Vi har lavet en liste over nogle af de mest populære ydelser herunder.

Bogføring

En af de mest populære ydelser, som man kan tilkøbe hos en revisionsvirksomhed er bogføringshjælp. Bogføring er noget, som alle erhvervsdrivende virksomheder har pligt til, grundet bogføringsloven. Når man bogfører foretager man en systematisk registrering af alle økonomiske transaktioner i en virksomhed. Dette kan fx være pengestrømme, fakturaer og bilag. At bogføre danner grundlag for, at et regnskabsresultat kan opgøres ved udgangen af et regnskabsår.

Det er forskelligt, om virksomhedsejere selv står for bogføring, eller om man vælger at købe bogføringsydelser hos en revisorvirksomhed. Det kan nemlig være tidskrævende, hvis man selv står for bogføringen, især hvis du føler at du spilder tiden. Prisen på bogføringsydelser er vidt forskellige, afhængig af kompleksiteten af din virksomhed. Hvis du fx er en enkeltmandsvirksomhedsejer kan det være mindre krævende at bogføre, end hvis man fx har et anpartsselskab med meget aktivitet.

Hvis du selv ønsker at stå for bogføring, så kan det være en god idé at benytte et regnskabsprogram. Dette kan overskueliggøre bogføringen, og gøre det en del nemmere at følge bogføringsloven. Vi har skrevet en artikel om det mest populære og gratis regnskabsprogram Dinero. Du kan læse artiklen her eller gå direkte til Dinero her.

Ã…rsregnskab

Som virksomhedsejer har man pligt til at føre regnskab over aktiviteterne. Man kan se det som en redegørelse for økonomien i en virksomhed i det forgangne år. Man skal levere årsregnskab én gang om året. Uanset hvilken størrelse en virksomhed har, så skal man lave et årsregnskab, som indikerer hvordan man har benyttet virksomhedsmidlerne i det forløbne år, og derved også den økonomiske situation.

Der findes forskellige krav til, hvad et årsregnskab skal indeholde. Dette kommer nemlig an på en virksomheds størrelse. Derfor har man regnskabsklasser, som går fra A til D. Det er alle erhvervsdrivende virksomheder, som er omfattet af kravene, og derfor findes årsregnskabsloven.

Som oftest er små virksomheder i regnskabsklasse A, hvor der er færrest krav til årsregnskabet. Dette kunne fx være enkeltmandsvirksomheder eller små anpartsselskaber. Derfor er de store virksomheder som regel i regnskabsklasse D. Dette kan være børsnoterede aktieselskaber, og der stilles større krav til deres årsregnskaber.

Økonomisk rådgivning

En ydelse som nogle revisionsfirmaer tilbyder er økonomisk rådgivning. Det kan fx være rådgivning til familieejede virksomheder, andelsboligforeninger eller aktie- og anpartsselskaber. Hvis man har en forening kan det kræve mange ressourcer og økonomiske discipliner at vedligeholde den økonomiske del, og derfor vælger mange forskellige typer virksomheder, selskaber og foreninger at søge økonomisk rådgivning hos en revisor.

De ydelser som de fleste virksomheder efterspørger omkring økonomisk rådgivning er inden for:

  • Budgettering
  • Virksomhedsetablering
  • Fusion og spaltning
  • Tilkøb og frasalg af aktiviteter
  • Omdannelser og overdragelser
  • Finansiering

Hvis du søger hjælp eller rådgivning til nogle af ovenstående punkter, så kontakt Revisionsfirmaet Gutfelt A/S. De har stor erfaring og et professionelt rådgivningsteam, som er specialister inden for følgende brancher:

  • Detailhandel-virksomheder
  • HÃ¥ndværker-virksomheder
  • Ingeniørvirksomheder
  • Mindre industrivirksomheder
  • Markedsførings- og rÃ¥dgivningsvirksomheder
  • Lægehuse
  • Fonde, skoler og foreninger
  • Tandlægeklinikker
  • Andelsboliger og ejerforeninger

Derfor skal du benytte dig af en revisor

Der er mange fordele og ulemper ved at beslutte sig for at benytte en revisionsydelser, og også i hvilken grad man har behov for hjælp. Det er naturligvis svært at undgå brug af revisor for de fleste virksomhedsejere.

Hvis du har travlt i din virksomhed, og dertil har en fornuftig økonomi, så bør du overveje at købe bogføringshjælp. Dette kan spare dig for en masse ressourcer, og du kan koncentrere dig om din virksomhed, og det som du er bedst til.

For nogle virksomhedsejere kan bogføring være besværligt og et irritationsmoment, og mange udskyder bogføringen til efter eller før arbejde. Som iværksætter og virksomhedsejer investerer man oftest meget af sin tid i firmaet, og man tilsidesætter måske i forvejen familie og venner grundet travlhed.

Ydermere kan økonomiske rådgivningsydelser være en god idé for selvstændige, da det kan være positivt at få et ekstra sæt øjne på økonomien i en virksomhed. Det kan være, at en revisor kan komme med nogle idéer og tanker, som kan løfte en forretning.

Hvad sker der hvis en revisor laver fejl?

Hvordan bliver man uddannet revisor?

Hvordan bliver man uddannet revisor?

Hvis du ønsker at blive uddannet revisor, så kan du vælge flere forskellige veje. Efter endt gymnasieuddannelse tager det fem år og blive uddannet.

Du kan vælge at studere en Erhvervsøkonomi, HA som tager tre år. Herefter kan du overbygge med en revisorkandidat (cand.merc.aud.) som tager yderligere to år.

En anden måde, hvorpå du kan blive uddannet er ved at tage kontoruddannelsen på EUD med speciale i revision. Derefter skal man tage HD 1. del og HD 2. del.

Skal man have en revisor, hvis man har en enkeltmandsvirksomhed?

Hvis du ejer en enkeltmandsvirksomhed, har du ingen revisionspligt. Derfor kan du bogføre og udarbejde ejet årsregnskab eller skatteregnskab. Hvis du har meget aktivitet i din virksomhed, så kan det være en god idé at have en revisor, og spare ressourcer. Hvis man vælger at få udarbejdet et årsregnskab, så skal det følge årsregnskabsloven for en klasse A virksomhed.

Har et anpartsselskab revisionspligt?

Hvis man har et anpartsselskab eller aktieselskab har man som udgangspunkt revisionspligt, og skal angive årsregnskab til Erhvervsstyrelsen.Dog kan man fravælge revisionspligt, hvis man ejer et anpartsselskab og har under tolv ansatte, en balancesum der er mindre end 4 millioner kroner og en nettoomsætning der er mindre end otte millioner kroner.

Er revisor en beskyttet titel?

Nej, titlen revisor er ikke en beskyttet titel. Dette betyder, at alle kan kalde sig for revisor, uden at have en uddannelse. Hvis en revisor er registreret eller statsautoriseret betyder det, at det er en revisor som har taget en revisoruddannelse, og som er godkendt af Erhvervsstyrelsen i Danmark. Fællesbetegnelsen for registrerede og statsautoriserede revisorer er 'godkendt revisor'.

Hvad får en revisortrainee i løn?

Som revisortrainee får du løn under traineeperioden. Lønnen differentierer sig alt efter hvor du er ansat, og hvilken erhvervserfaring du har med i bagagen. Efter vores oplysninger kan en revisortrainee der starter efter endt HHX-uddannelse forvente en løn på omkring 15.000 kr. om måneden det første år. Andet år vil lønnen højest sandsynligt stige. Vi tager forbehold for, at lønningerne for trainees kan være forskellige fra virksomhed til virksomhed.

Andre læser også

Mette Frederiksen vil ikke anerkende palæstinensisk stat nu Tre EU-lande talte på topmøde for at anerkende en palæstinensisk stat for at ... Læs mere
USA og briterne vil ramme Irans droneproduktion med nye sanktioner USA og Storbritannien annoncerer nye sanktioner mod Iran. Onsdag blev også EU-l... Læs mere
Beredskabet skiftede til plan B under brandslukning af Børsen Plan A virkede ikke, da beredskabet gik i gang med indsatsen i den brændende bÃ... Læs mere
Beredskab forsøger at redde historisk murværk i udbrændt Børsen Indsatsleder ved beredskabet siger, at man fredag middag med kraner vil fjerne m... Læs mere
Tysk højreleder hævder uvidende at have brugt naziparole AfD's leder i Thüringen er på anklagebænken for at have sagt "Alles für Deut... Læs mere