Annonce

Annonce

Annonce

Fortinet introducerer nye cybersikkerhedsløsninger, der skal sikre operationelle teknologi-miljøer

Fortinet introducerer nye cybersikkerhedsløsninger, der skal sikre operationelle teknologi-miljøer
Fortinet introducerer nye cybersikkerhedsløsninger, der skal sikre operationelle teknologi-miljøer

Pressemeddelelse

7.3.2023 10:06:29 CET | Fortinet

Fortinet udvider sit ydelse- og produktsortimentet med en række nye cybersikkerhedstjenester, som skal skærpe cybersikkerheden for operationelle teknologi-miljøer (OT).

Annonce

Fortinet, en af verdens største cybersikkerhedsvirksomheder, offentliggører i dag en række nye og forbedrede sikkerhedsløsninger til operationelle teknologi-miljøer, som en del af Fortinet’s Security Fabric-platform. De nye løsninger gør det muligt for virksomheder og organisationer at forstærke deres sikkerhedsværn mod udefrakommende cybertrusler, som har til hensigt at skade OT-systemer, såsom produktionsprocesser, kontrolsystemer og elektriske systemer i fabrikslokaler.

OT-miljøer udgør en ny angrebsflade for cyberkriminelle i 2023

Efterhånden som flere danske virksomheders OT-systemer integreres med eksterne og interne enheder, netværk og applikationer vokser chancen for at udefrakommende cyberangreb kan nå ind at skade OT-infrastrukturen. Fortinet’s rapport ”Fortinet State of Operational Techonology and Cybersecurity Report” fra 2022 viser, at 93 % af de adspurgte virksomheder har oplevet én eller flere IT-angreb i det forgangne år, hvoraf 61 % af disse angreb har haft succes med at trænge igennem sikkerhedsystemer og ødelægge virksomhedens IT- eller OT-system. Dette er en tendens, som John Maddison, der er Executive Vice President for produkter hos Fortinet, mener, at danske virksomheder skal være særligt opmærksomme på:

”OT-miljøer er mere forbundne til skyen og øvrige systemer i virksomederne end nogensinde før. Dette skaber et enormt mulighedsrum for hackere til at finde ind at skade kritisk infrastruktur hos den enkelte virksomhed. Traditionelle IT-sikkerhedsprodukter er ikke specielt velegnede til at understøtte sikkerheden hos operationelle teknologier, og derfor er det nødvendigt at være forberedt med sikkerhedsløsninger, der er specifikt designede til at beskytte OT-miljøer. Eksempelvis er vores Fortinet Security Fabric udviklet specielt til at beskytte OT-miljøer, og med vores nye cybersikkerhedsløsninger kan vi udvide sikkerhedstjenesterne herindenfor.”

Flere sikkerhedsydelser på Fortinet Security Fabric-platformen skal sikre OT-miljøer

Med Fortinet’s ambition om at være de førende sikkerhedseksperter inden for OT-miljøer, har virksomheden udviklet en ny palette af ydelser, der sikrer en mere robust OT-sikring. De nye løsninger bliver integreret på tværs af Fortinet’s ”Security Fabric”, som er en platform, hvor SOC-teamet i den pågældende virksomhed kan overvåge angrebsforsøg og foretage de nødvendige handlinger, hvis et cyberangreb finder sted.

Et udsnit af Fortinet’s nye OT-sikkerhedstjenester- og procedurer gennemgåes herunder:

  • FortiGate 70F Rugged Next-Generation Firewall(NGFW) er et specialudviklet firewall-system, som indeholder en høj holdbarhed og en stærk modstandsdygtighed for at kunne beskytte OT-miljøer i særligt udsatte industrier- og cyber-fysiske forhold. I et samspil med industrispecifikke sikkerhedsstandarder og protokoller, giver FortiGate Rugged NGFW organisationer en simpel, prisoverkommelig og højt-performende løsning til sikkert at forbinde infrastruktur, netværker og enheder.
  • FortiDeceptor Rugged Appliance er en særdesignet fejlfinder-teknologi, som komplimenterer organisationens eksisterende forsvarsberedskab. Den giver en række funktioner, der kan detektere hackere og eventuelle trusler, og den tilbyder proaktiv beskyttelse til både isolerede og forbundne OT-miljøer. Den indeholder en omfattende protokolunderstøttelse til passiv overvågning, som er forbedret med ni nye OT-specifikke protokoller. Slutteligt giver løsningen organisationen mulighed for at implementere ”lokkeduer” i systemet, som afsøger systemet for eventuelle sårbarheder. FortiDeceptor er en proaktiv sikkerhedsløsning, som er designet til at udpege og eliminere trusler tidligt i et angrebsforløb, inden der sker nogle skader på OT-miljøet.
  • Fortinet Cyber Threat Assessment Program (CTAP) til OT validerer OT-netværkssikkerhedseffektivitet, applikationsstrømme og inkluderer ekspertvejledning, der gør det muligt for organisationer at forbedre sikkerheden i deres OT-miljøer.
  • OT Tabletop Øvelser for OT Security Teams ledes af FortiGuard Incident Response team facilitatorer med ekspertise inden for trusselsanalyse, afbødning og angrebsrespons. Øvelserne hjælper OT-sikkerhedsteams med at identificere sikkerhedshuller gennem en række virkelige OT-angrebsscenarier for at teste en organisations beredskab overfor IT-angreb.

Annonce

Annonce

Annonce

})