Annonce

Annonce

Annonce

Handel med aktier i kriseramt kinesisk ejendomskæmpe stoppes igen

A man pulls a cart past residential buildings at an Evergrande residential complex in Beijing

Det oplyser børsen.

Handelsstoppet kommer, en dag efter at finansmediet Bloomberg skrev, at selskabets topchef, Xu Jiayin, var blevet tilbageholdt af politiet og sat under en form for overvågning.

Det er blot en måned siden, at handlen med aktien i det gældsplagede selskab blev genoptaget, efter at den havde været suspenderet i 17 måneder.

Mandag stod det klart, at Evergrande igen stod til at misse en afbetaling på sin gæld.

Og fredag lød det fra selskabet, at planlagte møder om en omstrukturering af gælden denne uge alligevel ikke ville finde sted.

Det var “nødvendigt at tage betingelserne op til fornyet overvejelse” for at tilpasse sig den “objektive situation og kreditorernes krav”.

Ejendomssektoren er en afgørende del af Kinas økonomi. Sammen med byggeriet står den for omkring en fjerdel af landets bnp.

Efter voldsom fremgang i sektoren er Kinas regering i senere i år i stigende grad begyndt at se med kritiske øjne på den store gæld, der er blevet optaget.

Evergrande er i den grad blevet et billede på problemerne, der har resulteret i en stribe konkurser over et stykke tid.

Problemerne hos selskaberne i den kinesiske ejendomssektor blev forstærket, da Kinas regering satte ind for at få dem til at optage mindre gæld.

Selskaber med stor gæld på grund af heftig ekspansion begyndte at kæmpe med at færdiggøre projekter og betale entreprenører samt kreditorer.

/ritzau/AFP

Annonce

Annonce

Annonce

})