Hvad er en gazellevirksomhed?
Kilde: https://borsen.dk/

I mere end 27 år har erhvervsmediet Børsen hyldet Danmarks hurtigst voksende virksomheder og gjort disse til gazellevirksomheder. Det har Børsen gjort, fordi de mener at gazellerne er en motor i samfundet, da disse virksomheder skaber jobs, optimisme og kreativitet i Danmark. Med andre ord mener Børsen, at Gazellerne viser vejen til vækst. I denne artikel kan du læse mere om hvad en gazellevirksomhed er, og hvornår man kan få tildelt en Gazelle.

I princippet kan alle virksomheder udnævne sig selv som gazellevirksomheder såfremt der opnås visse krav om vækst og omsætning. Det er derfor ikke afgørende om der er tale om større eller mindre virksomheder, og det er heller ikke branchebestemt hvilke virksomheder som kan opnå gazellestatus. Dog er enkeltmandsvirksomheder ikke i spil, når der skal uddeles Gazeller.

Hvornår kan man blive en Gazellevirksomhed?
Hvornår kan man blive en Gazellevirksomhed?

Hvornår kan man blive en Gazellevirksomhed?

Når det kommer til kåringen af gazellevirksomheder er der nogle bestemte krav, som skal opfyldes før man kan opnå gazellestatus. Vi har listet kravene op herunder.

  • Du skal som minimum have offentliggjort fire regnskaber i din virksomhed.
  • Din virksomhed skal minimum have fordoblet omsætningen de forgangene fire regnskabsår.
  • Der skal som minimum være en en million kroners omsætning eller et bruttoresultat på en halv million kroner det første år som der måles fra.
  • Din virksomhed skal enten være et anpartsselskab eller aktieselskab.
  • Den samlede sum af det primære resultat i din virksomhed skal være i plus. Det må godt være negativt ét af årene.
Køb en Gazellefigur hos Børsen
Kilde: www.borsen.dk/gazelle

Køb en Gazellefigur hos Børsen

Virksomheder der formår at blive en gazellevirksomhed fortjener at blive hyldet. Det er en stor præstation og kræver hårdt arbejde gennem flere år. Derfor skal man naturligvis også have lov til at fejre sin status. Børsen har en webshop, hvor du kan bestille en gazellestatuette og rettigheden til at benytte den grafiske gazellestatuette på en hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du kan måske også lide
SWOT-analyse - Download gratis skabelon

SWOT-analyse med gratis skabelon

Det effektive analyseredskab, SWOT-analysen er et velkendt analyseredskab i erhvervslivet og på diverse uddannelser, og analysen er effektiv og simpel at give sig i kast med. I denne artikel kan du læse mere om hvordan man benytter en SWOT-analyse, og dertil kan du til sidst downloade en gratis Word-fil med en skabelon.
Lyt til de ti bedste erhvervspodcast i Danmark

De ti bedste danske erhvervspodcasts

Podcasts er efterhånden udbredt hos mange danskere. Dette skyldes, at man kan lytte på de fleste digitale enheder, hvor som helst, når som helst. I denne artikel kigger vi på de ti bedste erhvervspodcasts med dansk tale.
Citater om ledelse og iværksætteri

Citater om ledelse og iværksætteri

Som iværksætter eller leder kan man sommetider opleve motivationsmangel, eller også er man drevet af motiverende citater, for at gøre sit bedste og udvikle sig. Vi har samlet nogle motiverende citater i denne artikel, som du kan tage til dig.
TOWS-analyse - Gratis Word skabelon til download

TOWS-analyse med gratis skabelon

TOWS-analysen er en overbygning på SWOT-analysen, og kan benyttes til at finde frem til en virksomheds strategiske udviklingsmuligheder. I denne artikel gennemgår vi analysen og metoden. Dertil kan du til sidst downloade en gratis skabelon, som du nemt kan udfylde i Microsoft Word.