Annonce

Annonce

Hvordan finder man de bedste vækstaktier? 3 ting man skal kigge efter

Hvordan finder man de bedste vækstaktier? 3 ting man skal kigge efter
Hvordan finder man de bedste vækstaktier? 3 ting man skal kigge efter

Denne artikel er sponsoreret.

Vækstaktier har altid været populære at finde blandt investorer i hele verden. Hvem kunne da heller ikke tænke sig at få fingre i aktier, der potentielt kan stige med 100% eller mere indenfor få år?

Hvis man vil finde de gode vækstaktier, så er der nogle tips og tricks man kan bruge i sine aktieanalyser. Her kigger vi på nogle af dem.

Kig efter nogle flotte væksttal gennem de sidste par kvartaler

Man skal altid sætte sig godt ind i et firma før man investerer. Det gælder for alle aktier, og det gør sig især gældende for aktier, som kan være mulige vækstaktier.

Vækstaktier har – som navnet jo antyder – en høj vækst, og det bør afspejles på både top- og bundlinje i firmaets regnskaber.

En høj P/E værdi er ikke lig med en dårlig investering

Mange investorer bruger den metrik, der kender som P/E værdien til at vurdere hvorledes et firma sælges til en favorabel pris. Mange investorer begår dog den fejl at tro, at en høj P/E værdi per definition er lig med en dårlig investering, da prisen på aktien så antages at være for høj.

Det er en skam, for en høj P/E værdi kan sagtens være retfærdiggjort, hvis bare firmaet formår at indfri de forventninger, der er til firmaet.

Hvis man vil blive klogere på investering i denne type aktier kan det også være en ide at følge et medie som Dansk aktionærforening.

“En høj bølge løfter alle skibe”

Overstående er et gammelt men rammende ordsprog. For man skal huske at tænke over, om et firmas vækst skyldes nogle faktorer, der er udenfor firmaets kontrol.

Her kan man fx kigge tilbage på mange de firmaer, der steg meget under den berygtede dot com bobbel, der sprang i starten af 00erne. Her steg ethvert firma med en .com hjemmeside adresse, og det gjorde altså at det hele lige pludselig ramlede sammen.

Mange investorer tabte en masse penge i den periode, fordi de glemte at kigge på hvad firmaet rent faktisk tjente.

Anders Bæk Møller er ekspert i at finde vækstaktier. Han benytter fundamental analyse og har udviklet sin egen metode. Han udgiver sin viden om aktier og investering her.

Annonce

Annonce

Annonce