Annonce

Annonce

Annonce

Individuel rådgivning for millioner på vej til små og mellemstore virksomheder

Mange virksomheder har planer, som bare venter på at blive sat i gang, men ofte har de svært at finde tiden og ressourcerne. SMV:PRO tilfører de idéer fart og ressourcer gennem professionel rådgivning finansieret gennem Virksomhedsprogrammet. Første skridt på virksomhedernes udviklingsrejse er at kontakte det regionale erhvervshus.
Mange virksomheder har planer, som bare venter på at blive sat i gang, men ofte har de svært at finde tiden og ressourcerne. SMV:PRO tilfører de idéer fart og ressourcer gennem professionel rådgivning finansieret gennem Virksomhedsprogrammet. Første skridt på virksomhedernes udviklingsrejse er at kontakte det regionale erhvervshus.

Pressemeddelelse

15.3.2023 06:51:32 CET | Erhvervshus Sjælland

I dag åbner der en ny mulighed for, at Danmarks små og mellemstore virksomheder, SMV’er, kan få eksperters hjælp til at arbejde med virksomhedens mål for indtjening og vækst.

I rigtig mange danske virksomheder ligger der drømme og planer om yderligere at styrke forretningen, og nu får virksomhederne glæde af opbakning fra eksperter, uvildige forretningsudviklere fra Erhvervshusene samt puljemidler fra EU, der finansierer 50 pct. af virksomhedernes investering i udviklingsarbejde. Erhvervsstyrelsen, EU´s Regionalfond, Danmarks Erhvervsfremme Bestyrelse og landets seks regionale erhvervshuse har skabt en ny og meget alsidig erhvervsfremmepulje under navnet SMV:PRO. Puljen giver i alt 74 mio. kr. i tilskud og åbner for ansøgninger i dag 15. marts.

Mindst 300 danske virksomheder kan søge puljemidlerne, der finansierer 50 pct. af køb af højt specialiseret rådgivning om en meget bred vifte af aktiviteter, som udvikler og styrker virksomheden.

”De fleste virksomheder ønsker sig en stærk bundlinje, men her hører lighederne stort set op. For nogen drømmer om gladere medarbejdere, andre om nye kundetyper, nye produkter, nye partnere, en langsigtet strategi eller slet og ret om at sælge virksomheden videre. Ikke to virksomheder er ens og derfor er den store styrke ved SMV:PRO, at aktiviteterne kan tilpasses den enkelte virksomhed uanset branche og i alle dele af landet”. Det fortæller national projektleder Helena Juulskov Carlsen.

Virksomhederne får skræddersyet hjælp til at få lavet en detaljeret plan, der beskriver hvor virksomheden er i dag, hvor virksomheden gerne vil være om 3 år samt detaljerede beskrivelser af hvilke indsatser, der skal foretages for at sikre virksomhedens frem mod det ønskede mål. Virksomhederne får med andre ord skabt et fundament, der yderligere styrker arbejdet med at kunne udvikle og drive en sund virksomhed.

Private rådgivere kommer i sving

SMV:PRO arbejder i tre trin: Først henvender virksomhederne sig til de lokale erhvervsserviceleverandører eller til deres regionale erhvervshus. Her hjælper forretningsudviklere med at tale ideer, drømme og planer godt igennem, så virksomheden bliver helt klar på, hvilken type privat rådgivning, der er behov for. Næste skridt er at finde den rigtige type private rådgiver og skrive en ansøgning om en tilskudsvoucher til betaling af rådgiveren. Her hjælper Erhvervshuset også. Til sidst går rådgiveren og virksomheden i gang med at lægge de planer, der hjælper virksomheden med at nå sine kortsigtede og langsigtede mål.

”En ting, der mangler i alle virksomheder, er tid! Derfor sætter vi nu alt ind for at få den store specialviden, de private rådgivervirksomheder sidder inde med, ud og gøre en forskel for de små og mellemstore virksomheder. Vi bakker op med store puljebeløb og sørger for, at processen er hurtig og enkel at håndtere, for vi har stor respekt for virksomhedernes tid i en travl hverdag”, siger Helena Juulskov Carlsen.

Hvad får virksomheden ud af SMV:PRO?

1. Screening af virksomhedens nuværende situation og fremtidige muligheder

2. Udviklingsplan. Her får du svar på: Hvad skal du gøre. Hvorfor skal du gøre det. Hvordan skal du gøre det. Hvornår skal du gøre det. Hvad der koster i tid og kroner at gøre det

3. Indkøb af professionel rådgivning for op til 500.000 kr. Du får op til 250.000 kr. retur fra os

4. En partner/ der følger virksomheden gennem hele processen fra start til slut

Hvilke virksomheder kan få puljemidler?

SMV:PRO er åben for stort set alle danske virksomheder. Kravene er: Et dansk CVR-nummer, et afsluttet regnskabsår og højst 249 ansatte. Og så skal virksomheden have et vækstpotentiale, der kan forløses gennem professionalisering og være motiveret for at øge sin konkurrencekraft.

Fakta om Virksomhedsprogrammet

Over 7.000 virksomheder har allerede søgt om hjælp til at styrke deres forretning gennem Virksomhedsprogrammet, der drives af landets seks Erhvervshuse.

Virksomhedsprogrammet blev igangsat af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i sommeren 2021 med REACT-EU-midler for at afhjælpe konsekvenserne af COVID-19 hos SMV’er og understøtte en grøn og digital genstart. Nu videreføres programmet med ca. 430 mio. kr. og to nye spor; SMV:PRO og SMV:Grønne Kompetencer. Virksomhedsprogrammet er støtte af midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, EU’s Regionalfond og Socialfonden Plus.

Annonce

Annonce

Annonce

})