Annonce

Annonce

Annonce

ISS vil ansætte 1.000 flygtninge i Europa

ISS vil ansætte 1.000 flygtninge i Europa
ISS vil ansætte 1.000 flygtninge i Europa

Pressemeddelelse

20.6.2023 07:30:00 CEST | ISS Danmark

Servicevirksomheden ISS vil ansætte 1.000 flygtninge på tværs af sine europæiske aktiviteter som del af koncernens dedikerede arbejde med at ansætte, oplære og opkvalificere flygtninge på globalt plan. Det har ISS annonceret på konferencen Tent Partnership for Refugees European Business Summit i Paris den 19. juni.

Annonce

Europa står overfor de største flygtningestrømme siden Anden Verdenskrig, efter 5 millioner hovedsageligt kvinder, er flygtet fra Ukraine, siden krigen brød ud i februar sidste år. 

ISS har derfor sammen med nogle af verdens største virksomheder, herunder Amazon, Marriott International og Microsoft, forpligtiget sig til, i samarbejde med Tent, at give jobs og uddannelse til over 250.000 flygtninge i hele Europa i løbet af de næste tre år. Samlet set er der tale om de mest ambitiøse forpligtelser, der nogensinde er indgået af virksomheder, for at hjælpe flygtninge i jobs, i de lande de er flygtet til.

ISS har forpligtet sig til at ansætte 1.000 flygtninge, inklusive ukrainske kvinder, på tværs af sin europæiske forretning over de næste tre år. I Danmark har ISS siden april 2022 ansat over 100 flygtninge, herunder 60 ukrainere.

Som en del af forpligtelsen vil ISS foruden ansættelse også tilbyde flygtningene uddannelse, opkvalificering og udviklingsmuligheder, så de kan bidrage mere aktivt til de samfund, de er en del af.

Jacob Aarup-Andersen, CEO i ISS og medvært på konferencen, siger:

“Hver handling tæller. Hvert individ, hver virksomhed og hver organisation har mulighederne for at gøre en forskel. Med de aktuelle humanitære kriser, vi står over for, må vi i fællesskab øge vores sociale indsats for at skabe en varig forandring til gavn for mennesker og samfund. ISS har en mere end 120-årig arv som en virksomhed, hvor vores mennesker er i centrum. Vi har altid haft et stærkt drive til at gøre en stor forskel for mennesker og de omkringliggende samfund, vi er en del af. Jeg er overbevist om, at hvis vi står sammen og kan samle vores indsats, kan vi være med til forme en bedre fremtid for alle. Jeg er virkelig begejstret for alle de tilsagn, der blev annonceret på konferencen.”

Hamdi Ulukaya, præsident for Tent Partnership for Refugees og CEO for Chobani, siger:

“Ukrainske flygtningekvinder står over for mange forhindringer, når de skal finde job – fra ikke at kunne det lokale sprog til at skulle jonglere med børnepasningsansvaret. Virksomheder skal gøre mere for at imødekommedisse barrierer og hjælpe disse utrolige, stærke, talentfulde mennesker ind på arbejdsmarkedet. Det øjeblik, en flygtning får et job, er det øjeblik, de holder op med at være flygtning. Jeg er så stolt over, at de virksomheder, der er repræsenteret på konferencen, inklusive ISS, vil hjælpe ukrainske kvinder og andre flygtninge i hele Europa med at stå på egne ben og give dem en chance med at få job i de lande, de er flygtet til.”

ISS forpligtede sig sidste år, i samarbejde med Tent, til at ansætte 1.000 flygtninge i Nordamerika inden 2025. ISS er også en del af Tents ’Sunflower Project’, som går ud på at ansætte, uddanne og vejlede ukrainske flygtninge i Polen og Spanien.  Endelig har ISS også indgået et nyt partnerskab med ‘All 4 youth Alliance’ ledet af Nestlé om et program kaldet HONOR – rettet mod at træne, dygtiggøre og give jobmuligheder for unge ukrainske flygtninge i Polen og Tyskland. I løbet af det seneste år har ISS ansat mere end 550 flygtninge alene i Europa.

Tent er et globalt netværk af mere end 300 multinationale virksomheder, der har forpligtet sig til at støtte den økonomiske integration af flygtninge.

Annonce

Annonce

Annonce

})