Iværksætter

tir, 04 jan 2022

Sådan lukker du din virksomhed hurtigst

Sådan lukker du en virksomhed hurtigst muligt

Når man skal lukke sin virksomhed, vil man som regel helst have det overstået så hurtigt og billigt som muligt, så man kan komme videre i livet. Her kan du læse mere om, hvordan du bedst lukker din virksomhed, samtidigt med du sparer penge og besvær.

Hvad er mine muligheder?

Du har tre muligheder, når du skal lukke en virksomhed: likvidation, tvangsopløsning og betalingserklæring. Ved likvidation skal du først sælge alle virksomhedens aktiver, hvilket er en lang og tidskrævende proces. Tvangsopløsning er, som du nok kan regne ud fra navnet, en påtvungen opløsning af virksomheden grundet manglende overholdelse af loven – dette ønsker du ikke, da det kan have negative følger senere hen, såsom at det bliver sværere for dig at låne penge.

Luk virksomhed med betalingserklæring, og så slipper du for alt bøvlet, som gælder for de to andre muligheder. Der er dog også en grund til, at betalingserklæring er så meget nemmere. Det kræver nemlig, at virksomheden er gældfri, hvorfor det ikke altid er en mulig løsning for den pågældende virksomhed.

Er din virksomhed gældfri, kan du dog med fordel læse videre.

Sådan lukker du din virksomhed med betalingserklæring

Men hvordan gør du så? Nedlukning med betalingserklæring er på alle måder den nemmeste og billigste løsning, men det er ikke ensbetydende med, at det er hurtigt overstået. Du kan få et overblik over hele processen her:

  1. Ejerne bliver enige om, at de ønsker at lukke virksomheden med betalingserklæring.
  2. Der bliver lavet en opgørelse over virksomhedens skattepligtige indkomst for ophørsperioden. Denne periode strækker sig fra starten af regnskabsåret til tidspunktet for nedlukningen.
  3. Når opgørelsen for ophørsperioden er færdig, indberettes skat og moms for samme periode.
  4. Mangler virksomheden at betale skat, moms eller afgifter, skal dette gøres nu.
  5. Når alle udeståender er betalt, skal virksomheden afmeldes for A-skat og moms.
  6. Herefter skal en anmodning om skattekvittance indsendes til SKAT. Denne bekræfter, at virksomheden ikke har udestående gæld.
  7. Når ejerne modtager skattekvittancen, vil betalingserklæringen også følge med. Denne skal udfyldes og underskrives.
  8. Når begge dokumenter er udfyldt og underskrevet, skal de sendes til Erhvervsstyrelsen, der registrerer, at virksomheden nu er lukket.

Få hjælp til at lukke virksomhed

Det vil altid være en omfattende opgave at skulle lukke sin virksomhed – også selvom man vælger den nemmeste løsning, som er betalingserklæring. Du kan dog få hjælp til at håndtere hele nedlukningen fra start til slut. Luk virksomhed med Lexly ved at udfylde en formular, betale og underskrive. Dine svar bliver brugt til at generere alle de nødvendige dokumenter, hvorefter Lexly står for at håndtere hele processen samt orientere dig undervejs, når der er noget, du skal tage stilling.

Andre læser også

Kulturpas giver udsatte unge entré til sport og koncerter Et flertal i Folketinget er enig om model for kulturpas på 2000 kroner til udva... Læs mere
Minister vil vente med at skride til handling efter kandidatkritik Christina Egelund (M) vil ikke svare på, om kandidatreformen skal genforhandles... Læs mere
Kirkeminister starter tilsynssag mod mormonerne Det skal undersøges, om mormonerne i Danmark skal fratages anerkendelsen som tr... Læs mere
Nvidia slår forventninger og øger omsætning med 94 procent Nvidia slår analytikernes forventninger med omkring to milliarder dollar i regn... Læs mere