Iværksætter

tir, 04 jan 2022

Sådan lukker du din virksomhed hurtigst

Sådan lukker du en virksomhed hurtigst muligt

Når man skal lukke sin virksomhed, vil man som regel helst have det overstået så hurtigt og billigt som muligt, så man kan komme videre i livet. Her kan du læse mere om, hvordan du bedst lukker din virksomhed, samtidigt med du sparer penge og besvær.

Hvad er mine muligheder?

Du har tre muligheder, når du skal lukke en virksomhed: likvidation, tvangsopløsning og betalingserklæring. Ved likvidation skal du først sælge alle virksomhedens aktiver, hvilket er en lang og tidskrævende proces. Tvangsopløsning er, som du nok kan regne ud fra navnet, en påtvungen opløsning af virksomheden grundet manglende overholdelse af loven – dette ønsker du ikke, da det kan have negative følger senere hen, såsom at det bliver sværere for dig at låne penge.

Luk virksomhed med betalingserklæring, og så slipper du for alt bøvlet, som gælder for de to andre muligheder. Der er dog også en grund til, at betalingserklæring er så meget nemmere. Det kræver nemlig, at virksomheden er gældfri, hvorfor det ikke altid er en mulig løsning for den pågældende virksomhed.

Er din virksomhed gældfri, kan du dog med fordel læse videre.

Sådan lukker du din virksomhed med betalingserklæring

Men hvordan gør du så? Nedlukning med betalingserklæring er på alle måder den nemmeste og billigste løsning, men det er ikke ensbetydende med, at det er hurtigt overstået. Du kan få et overblik over hele processen her:

  1. Ejerne bliver enige om, at de ønsker at lukke virksomheden med betalingserklæring.
  2. Der bliver lavet en opgørelse over virksomhedens skattepligtige indkomst for ophørsperioden. Denne periode strækker sig fra starten af regnskabsåret til tidspunktet for nedlukningen.
  3. Når opgørelsen for ophørsperioden er færdig, indberettes skat og moms for samme periode.
  4. Mangler virksomheden at betale skat, moms eller afgifter, skal dette gøres nu.
  5. Når alle udeståender er betalt, skal virksomheden afmeldes for A-skat og moms.
  6. Herefter skal en anmodning om skattekvittance indsendes til SKAT. Denne bekræfter, at virksomheden ikke har udestående gæld.
  7. Når ejerne modtager skattekvittancen, vil betalingserklæringen også følge med. Denne skal udfyldes og underskrives.
  8. Når begge dokumenter er udfyldt og underskrevet, skal de sendes til Erhvervsstyrelsen, der registrerer, at virksomheden nu er lukket.

Få hjælp til at lukke virksomhed

Det vil altid være en omfattende opgave at skulle lukke sin virksomhed – også selvom man vælger den nemmeste løsning, som er betalingserklæring. Du kan dog få hjælp til at håndtere hele nedlukningen fra start til slut. Luk virksomhed med Lexly ved at udfylde en formular, betale og underskrive. Dine svar bliver brugt til at generere alle de nødvendige dokumenter, hvorefter Lexly står for at håndtere hele processen samt orientere dig undervejs, når der er noget, du skal tage stilling.

Andre læser også

Advokat for Navalnyj meldes anholdt i Moskva Ifølge anonyme kilder er Navalnyj-advokat anholdt for at "forstyrre offentlig o... Læs mere
Ny data fra biotekselskab tyder på stærk Wegovy-konkurrent Viking Therapeutics har en potentiel vægttabskandidat på vej, der måske kan g... Læs mere
Lande afviser mulighed for at sende landstyrker til Ukraine Lande lægger afstand til Macron-udtalelse, mens udenrigsminister forsøger at u... Læs mere
Søren Gade vil sætte en stopper for vilde fagter i Folketingssalen Overdrevne fagter og ansigtsudtryk under lovbehandling og debat skal stoppes, me... Læs mere
Ungarn forsinker igen svensk Nato-indlemmelse Planlagt Nato-fejring på Sveriges ambassade i Washington D.C. er udskudt på gr... Læs mere