Annonce

Annonce

Annonce

Massivt datatyveri rammer EDC: Over 100.000 danskere berørt

Situationsbillede - Depositphotos.com
Situationsbillede - Depositphotos.com

I en chokerende udvikling har EDC, en førende dansk ejendomsmæglerkæde, været offer for et omfattende hackerangreb. Denne hændelse, som fandt sted natten til onsdag den 1. november, har efterladt mere end 100.000 danskere i en sårbar position, idet deres personlige og følsomme oplysninger, herunder cpr-numre, nu er i hænderne på cyberkriminelle​​​​ skriver Dagens.dk.

Angrebet mod EDC har resulteret i et signifikant datatyveri, hvilket har påvirket både medarbejdere og kunder. EDC’s sikkerhedssystemer opdagede hurtigt angrebet og forsøgte at beskytte deres IT-infrastruktur, men desværre formåede hackerne at infiltrere og kopiere data fra flere servere​​.

Ifølge EDC’s pressemeddelelse omfatter de stjålne data ikke kun grundlæggende information som navne og adresser, men også yderst følsomme data såsom pas, kørekort og sundhedskort. Omkring 700.000 kunder er berørt af angrebet, hvoraf 100.000 specifikt har fået stjålet deres cpr-numre​​.

EDC har identificeret en international hackergruppe som ansvarlig for angrebet. Siden hændelsen har firmaet arbejdet intensivt på at genoprette deres systemer og minimere skaderne. EDC har genåbnet deres driftssystemer og har anmeldt både tyveriet og datakopieringen til Datatilsynet og politiet. De berørte kunder er blevet informeret om situationen af EDC​​.

Annonce

Annonce

Annonce

})