Fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard skal tirsdag deltage i drøftelser om mulige europæiske styrker i Ukraine, som er blevet invaderet af Rusland.
Det bekræfter udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) i en bisætning efter et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn mandag. Hvis en eventuel våbenhvile indeholder krav om fredsbevarende styrker, er Danmark åben for det.
- Vi kan sige, at vi har den principielle overbevisning og er glade for, at vi har støtte fra et enigt nævn i, at det signal må vores forsvarschef gerne tage med til Paris i morgen, siger Løkke.
På mødet mandag gav et bredt flertal i Folketinget opbakning til, at Danmark kan sende en fredsbevarende styrke til Ukraine, hvis det bliver en del af en eventuel våbenhvile eller fredsaftale.
Embedsfolk og militære chefer fra mere end 30 lande vil tirsdag deltage i drøftelserne om oprettelsen af en europæisk styrke i Ukraine. Det har en fransk embedsmand bekræftet mandag ifølge det franske nyhedsbureau AFP.
Formålet er at afholde Rusland fra at indlede endnu en offensiv, efter at en mulig våbenhvile er trådt i kraft.
Rusland gik for tre år siden fuldtonet ind i Ukraine efter at have annekteret Krim-halvøen i 2014.
Storbritannien og Frankrig har tidligere markeret, at de er åbne for at sende europæiske styrker til Ukraine og arbejder på at oprette en koalition.
Det er dog uvist, om Rusland i sidste ende vil gå med til europæiske styrker i Ukraine. Hidtil har præsident Vladimir Putin kraftigt afvist det.
- Det er helt uklart, om der er nogen reel forhandlingsvilje hos Putin. Det skal testes. Det er det, der er baggrunden for det her fransk-britiske initiativ, som Danmark også understøtter, siger Løkke.
Han forestiller sig en kort og ikke fuld våbenhvile for at "teste" Putin og se, "om han er til noget".
- Det skal slutte på den rigtige måde, og det er slut på den rigtige måde ved, at Putin ikke skal have store gevinster, og Ukraine skal være trygge ved, at der ikke bare sker en genoprustning og nye angreb, siger Løkke.
Ukraine og Europa har følt sig kørt ud på et sidespor i forhandlingerne om fred, fordi USA egenhændigt har indledt forhandlingerne med Rusland.
Det har ikke været muligt for Ritzau at få et interview med forsvarschefen.
Kilde: /ritzau/