Annonce

Annonce

Annonce

Novo øger omsætningen med 29 procent i år indtil nu

FILE PHOTO: A 0.25 mg injection pen of Novo Nordisk''s weight-loss drug Wegovy is shown in this photo illustration in Oslo, Norway, September 1, 2023. REUTERS/Victoria Klesty/Illustration/

Det danske medicinalselskab har offentliggjort regnskabstal for årets første 9 måneder, og de viser en omsætning på hele 166 milliarder kroner.

Det er 29 procent mere end i samme periode sidste år, og det skyldes blandt andet, at salget i Nordamerika er vokset kraftigt med 46 procent.

En stor del af væksten stammer fra de såkaldte GLP-1-præparater, som blandt andet omfatter diabetesmedicinen Ozempic og Wegovy, der bruges til behandling af overvægt.

Fedmebehandling har i sig selv oplevet en omsætningsvækst på 167 procent og udgjorde i årets første tre kvartaler mere end 30 milliarder kroner.

Dermed er målet om en årlig omsætning på dette område på 25 milliarder kroner inden 2025 for længst nået.

Når alle udgifter er trukket fra, står der 61,7 milliarder tilbage på bundlinjen.

Lars Fruergaard Jørgensen, der er adm. direktør, siger om regnskabet:

– Vi er meget tilfreds med salgsvæksten i de første ni måneder af 2023, som viser, at flere end nogensinde har gavn af vores innovative diabetes- og fedmebehandlinger, siger han.

Novo Nordisk er ikke bare Danmarks, men også Europas mest værdifulde selskab, målt på børsværdi.

Selskabet sidder på en tredjedel af verdensmarkedet for diabetesbehandling og konkurrerer med selskaber som Sanofi, Eli Lilly og AstraZeneca.

Novo blev stiftet i 1923 og har altså 100-års-jubilæum i år. Selskabet har hovedsæde i Bagsværd og beskæftiger 61.400 mennesker i 80 lande verden over.

/ritzau/

Annonce

Annonce

Annonce

})