Politik

man, 22 apr 2024

Anders Fogh fortsætter med at øge millionindtjening i sit firma

Anders Fogh Rasmussen er eneejer af konsulentfirmaet Rasmussen Global Consulting, lige som han er indsat som administrerende direktør. (Arkivfoto).
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Anders Fogh Rasmussen er eneejer af konsulentfirmaet Rasmussen Global Consulting, lige som han er indsat som administrerende direktør. (Arkivfoto).

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen tjener fortsat millioner på rådgivning gennem sin virksomhed Rasmussen Global Consulting.

I 2023 endte overskuddet således på knap 5,3 millioner kroner. Det er 1,6 millioner kroner mere end året før.

Det viser årsregnskabet for Rasmussen Global Consulting, som er blevet offentliggjort mandag.

Gennem virksomheden sælger Anders Fogh Rasmussen rådgivning til regeringer og internationale selskaber.

Den tidligere danske statsminister stiftede Rasmussen Global i 2014. Selskabet har været registreret som et anpartsselskab siden 2018.

Siden 2018 har virksomheden haft et samlet overskud på over 14 millioner kroner. Resultatet i 2023 er det hidtil største.

Anders Fogh Rasmussen er eneejer af konsulentfirmaet, lige som han er indsat som administrerende direktør. Hans datter Maria Fogh Duelund er også en del af direktionen.

I ledelsesberetningen i regnskabet for 2023 står, at ledelsen betragter resultatet som tilfredsstillende.

Her skriver ledelsen også, at global ustabilitet fortsatte i løbet af 2023 med krig i Ukraine og fornyet konflikt i Mellemøsten.

- Både demokratiske regeringer og multinationale virksomheder søger geopolitisk rådgivning til at navigere i en stadig mere fragmenteret internationalt landskab, skriver ledelsen.

I løbet af 2023 oplevede virksomheden øget efterspørgsel på rådgivning i hele Europa. Ledelsen forventer, at den tendens fortsætter i 2024.

- Områder som energi, digital omstilling og i stigende grad sikkerhed og forsvar var prioriterede områder for kunderne, lyder det.

Rasmussen Global rådgiver blandt andre Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

I regnskabet skriver ledelsen, at firmaet har øget sit arbejde for den ukrainske præsidents kontor, som blandt andet består af rådgivning om spørgsmål relateret til sikkerhed og ukrainsk medlemskab af EU og Nato.

Anders Fogh Rasmussen var statsminister i Danmark fra 2001 til 2009. Herefter var han generalsekretær for Nato indtil 2015.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere