Politik

søn, 18 feb 2024

Byråd overtrumfer borgmester: Kræver undersøgelse om Nordic Waste

Randers Kommune og dens ledelses ageren i Nordic Waste-sagen skal undersøges i uvildig undersøgelse. (Arkivfoto).
Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix Randers Kommune og dens ledelses ageren i Nordic Waste-sagen skal undersøges i uvildig undersøgelse. (Arkivfoto).

Et flertal i Randers byråd vil overtrumfe borgmesteren og kræver en ny uvildig undersøgelse af kommunens håndtering af Nordic Waste-sagen.

Det fremgår af et forslag, der søndag er sendt ud til medlemmerne i byrådet. Sådan skriver TV2 Østjylland, som er i besiddelse af forslaget.

Der ønskes en uvildig undersøgelse, der skal stille skarpt på kommunens og dens ledelses ageren i sagen.

Bag forslaget står Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, SF, Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten samt løsgængerne Lars Axel Nielsen, Bo Ratz og Henriette Malland, skriver TV2 Østjylland.

Partierne og løsgængerne indtager 16 pladser ud af de 31 pladser i byrådet.

Der er dermed et flertal bag forslaget, uden om borgmesterens eget parti, hvilket vil sige, at borgmester Torben Hansen (S) overtrumfes.

Partierne vil blandt andet have undersøgt, om Randers Kommunes tilsyn er sket i overensstemmelse med gældende ret.

Det skal også undersøges, om der er forskel på den måde, som tilsynet med Nordic Waste er varetaget. Og den måde, som tilsynet med andre virksomheder er varetaget, lyder det i forslaget.

Randers Kommune blev i en tidligere advokatundersøgelse, som kommunen selv havde bestilt, frikendt for ansvar.

Men nu skal kommunens ansvar tilsyneladende undersøges igen.

I starten af februar oplyste Miljøstyrelsen, at ansvaret for at afværge miljøskade i forbindelse med jordskreddet går tilbage til Randers Kommune.

Folketinget har afsat 205 millioner kroner til at dække udgifterne.

Jordskreddet ved Nordic Waste tog fart i midten af december. Randers Kommune oplyste 9. februar, at jordskreddet på fem dage har flyttet sig én meter på sydsiden, mens det er gået i stå på nordsiden.

Det meldes derfor stabiliseret.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere