Det vil få alvorlige følger for verdensfreden, hvis støtten og donationerne udebliver til FN's organisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten (UNRWA).
Sådan lød meldingen fra chefen for FN-organet, Philippe Lazzarini, i en tale til de 193 medlemslande i FN mandag, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Beskeden fra Lazzarini kommer i kølvandet af, at Israel igen har rettet voldsomme anklager mod organisationens ansatte.
Israelske efterretninger viser efter sigende, at mere end 450 ansatte fra Hamas og Islamisk Jihad arbejder for FN-organet. Oplysningerne er ikke bekræftet af uafhængige kilder.
I forbindelse med at Israel for første gang præsenterede anklager om FN-ansatte fra Hamas i starten af året, valgte flere lande at sætte deres støtte og donationer til organisationen på pause.
- Vi lever fra hånd til mund. Uden yderligere finansiering vil vi komme på ukendt land med alvorlige konsekvenser for den globale fred og sikkerhed, lød det fra Lazzarini til FN-landene.
Ifølge ham vil en nedlæggelse af FN-organet "så frøerne til had, vrede og fremtidige konflikter", skriver nyhedsbureauet AFP.
- Det er kortsigtet at nedlægge UNRWA. Hvis vi gør det, ofrer vi en hel generation af børn.
De israelske angreb igennem knap fem måneder mod Hamas i Gaza har skabt en alvorlig humanitær situation, som UNRWA arbejder i døgndrift for at afhjælpe.
FN-organet udgør kernen i den humanitære indsats i Gaza.
Der er omkring 30.000 ansatte i UNRWA, som også arbejder i områder af Libanon, Jordan og Syrien. 13.000 er ansat i Gazastriben, hvor organisationen er den koordinerende kraft for nødhjælpsarbejdet.
Der sker aktuelt en større granskning af UNRWA, som skal gøre det internationale samfund klogere på, hvad der er op og ned i sagen.
Dels sker der en intern FN-ledet undersøgelse, som ser nærmere på anklagerne om, at ansatte skal have været involveret i angreb.
Samtidig er der blevet nedsat en uafhængig ekspertgruppe, som skal kortlægge, hvordan UNRWA sikrer den neutralitet, som forventes af et FN-organ. Her bistår blandt andet det danske institut for Menneskerettigheder.
Kilde: /ritzau/